Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Aardobservatiegegevens analyseren met behulp van open source tools 

Omschrijving

Leer aardobservatiegegevens analyseren met behulp van onder andere R en QGIS. De voorbewerking en verwerking van diverse satellietbeelden worden behandeld. We gaan aan de slag met ESA SNAP-software en GRASS GIS.

De Semi-Automatic Classification Plugin (SCP), ontwikkeld door Luca Congedo, is een gratis open source plug-in voor QGIS die de semi-automatische classificatie (ook bekend als supervised classification) van remote sensing images mogelijk maakt. Het biedt verschillende tools voor het downloaden van gratis afbeeldingen, de voorverwerking, de nabewerking en de rasterberekening.

Het algemene doel van SCP is om een ​​reeks met elkaar verweven tools voor rasterverwerking te bieden om een ​​automatische workflow te maken en de classificatie van landbedekking te vergemakkelijken, die ook zou kunnen worden uitgevoerd door mensen van wie het hoofdveld niet remote sensing is. De eerste versie van het SCP is in 2012 geschreven door Luca Congedo voor het ACC Dar-project om een ​​instrument te creëren voor de classificatie van landbedekking op een betaalbare en automatische manier. Volgende versies van SCP zijn ontwikkeld als persoonlijke inzet voor het remote sensing vakgebied en open source software. SCP-versie 5 (codenaam: Kourou) is ontwikkeld in het kader van Luca Congedo’s doctoraat in landschap en milieu aan de Sapienza Universiteit van Rome.

Leerdoelen tijdens deze cursus: