Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Analyse voor stedelijke toepassingen met GIS en Python

Omschrijving

Met deze cursus maakt u een analyse voor stedelijke toepassingen met GIS en Python.

U weet dat u van GIS houdt, maar weet niet zeker waar u zich moet specialiseren? Heeft u al een GIS-achtergrond maar wilt u de volledige mogelijkheden ervan begrijpen? Wilt u uw eerste stappen zetten van commerciële GIS-software naar onafhankelijke scripting? Ben je een slimme stadsliefhebber en wil je begrijpen hoe je stedelijke problemen kunt analyseren om bruikbare applicaties te bouwen? Dan is deze cursus iets voor jou!

Doe mee met deze 2,5 uur durende cursus! We zullen meer dan genoeg tools en algoritmen ontgrendelen om stedelijke problemen te belichten en te analyseren. Allemaal goed verpakt met hun achtergrondtheorie zodat u niets mist en klaar bent om u verder te verdiepen. Inclusief quiz met 10 vragen om je kennis te testen.

Een geografisch informatiesysteem (meestal afgekort tot GIS) is een informatiesysteem waarmee (ruimtelijke) gegevens of informatie over geografische objecten, zogeheten geo-informatie kan worden opgeslagen, beheerd, bewerkt, geanalyseerd, geïntegreerd en gepresenteerd.

Python is een programmeertaal die begin jaren 90 ontworpen en ontwikkeld werd door Guido van Rossum, destijds verbonden aan het Centrum voor Wiskunde en Informatica (daarvoor Mathematisch Centrum) in Amsterdam. De taal is mede gebaseerd op inzichten van professor Lambert Meertens, die een taal genaamd ABC had ontworpen, bedoeld als alternatief voor BASIC, maar dan met geavanceerde datastructuren. Inmiddels wordt de taal doorontwikkeld door een enthousiaste groep, tot juli 2018 geleid door Van Rossum. Deze groep wordt ondersteund door vrijwilligers op het internet. De ontwikkeling van Python wordt geleid door de Python Software Foundation. Python is vrije software.

  • Ja, ik wil deze MOOC doen

 

    Wellicht heeft u ook interesse in:

    Leerdoelen tijdens deze cursus: