Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: ArcGIS Pro 3D Basis

De cursus ArcGIS Pro 3D Basis duurt 2 dagen en kost €895,- excl. BTW.

Omschrijving

In deze cursus leert u omgaan met de uitgebreide 3D-functionaliteit die ArcGIS Pro biedt. U bent reeds bekend met ArcGIS Pro 2D.

Inhoud 

In de cursus ArcGIS Pro 3D Basis raakt u bekend met de ArcGIS Pro 3D omgeving en u leert de technieken om 3D-scenes op te bouwen en uit te breiden. Het importeren van 3D-data en het editen van 3D-features komt zeer uitgebreid aan de orde. Daarna leert u aan aantal functies kennen om 3D te visualiseren.

Dagindeling

Dag 1

Op de eerste cursusdag worden de cursisten bekend gemaakt met de omgeving en de technieken om 3D-scenes op te bouwen en uit te breiden. Er wordt gekeken naar waar de 3D-data gevonden en geïmporteerd kan worden en hoe rasterdata toegevoegd kan worden.

Dag 2

Op de tweede cursusdag ligt de focus op het visualiseren van 3D-data. De cursisten gaan een map converteren naar een scene en leren deze vervolgens aan te passen. Bijvoorbeeld door het toevoegen van een elevation surface. Ook worden de beste manieren om de data te delen en zichtbaar te maken gedeeld.

Leerdoelen

 • 3D data importeren.
 • Bekend worden met 3D functies.
 • Map naar scene converteren.
 • Explore 3D data: zoeken, importeren, weergeven en bewerken van 3D data.
 • Toevoegen van rasterdata: rasterdata bestaat uit een groot aantal pixels met ieder een eigen waarde. Hoewel het er anders uitziet dan data, voeg je het toe aan de map op dezelfde manier.
 • Converteren van een map naar een scene: ArcGIS Pro converteert een map naar een global scene waarin de gehele wereld wordt weergegeven als een bolvormige globe.
 • Toevoegen van een elevation surface: u gaat meerdere high resolution raster layers toevoegen als elevation surface.
 • Extrude features naar 3D symbology: extrusion is het process van verticaal stretching van een vlakke 2D shape. Daarmee maak je een 3D object in een scene. 

  NeeJa


  Wellicht heeft u ook interesse in: