Geo-ICT Training Center, Nederland organiseert maandelijks diverse cursussen in meerdere locaties. Bijna alle cursussen kunnen ook online gevolgd worden.

Meld u aan voor één van onze 200 CAD, GIS, Geodesie, ICT of Data-analyse cursussen in één van onze locaties (Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam).

ArcGIS Storymaps

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

Deze ééndaagse cursus, storymaps maken, kost €695,-. Voorkennis van GIS is wenselijk, maar niet vereist. Een kaart is meer dan een simpel overzicht van een plaats, regio, of locatie. Naast het weergeven van informatie heeft iedere kaart zijn eigen verhaal. Om de kracht van deze boodschap te versterken is het belangrijk dat een kaart aantrekkelijk is om te worden bekeken. Een kaart moet je uitnodigen om het betreffende onderwerp te ontdekken. ESRI, de makers van het veelgebruikte GIS-pakket ArcGIS, bieden de mogelijkheid om internetkaarten te maken. Met behulp van deze storymaps kunnen eenvoudig teksten, foto's en kaarten op een internetpagina worden gecombineerd. Laat de kaarten zelf het verhaal vertellen en begin met het maken van storymaps!

Inhoud

Tijdens deze cursus zullen een aantal webapps worden gemaakt.  Voor het maken van deze webapps is het niet nodig om programmeerkennis te hebben, want met behulp van templates kunnen gemakkelijk deze applicaties worden gemaakt. Daarnaast is door het grote aantal voorbeelden mogelijk om het verhaal achter de kaart tot leven te brengen met een unieke webapp. Naast het combineren van teksten, foto's en afbeeldingen, zullen ook de mogelijkheden voor het presenteren van informatie in een kaart worden behandeld. Nadat kaartlagen zijn toegevoegd zullen vragen als: "Wat moet een kaart wel en niet weergeven?",  "Hoe kan ik de kleuren van een kaart aanpassen?" en "Welke gegevens wil ik in tekstlabels en annotaties laten zien?" tijdens deze cursus gesteld en beantwoord worden.

Na afloop van deze cursus ben je in staat om storymaps te maken voor zelfgekozen onderwerpen en kan je meteen beginnen met het vertellen van verhalen met behulp van kaarten.

Leerdoelen cursus

  • Het combineren van teksten, foto's en kaarten om een onderwerp te presenteren.
  • Het maken van storymaps met behulp van beschikbare templates.
  • Het instellen van duidelijke kaarten met tekstlabels en annotaties.
  • Storymaps maken voor een zelfgekozen onderwerp.

Voer de volgende code in: captcha

Sluit Menu
×

Winkelmand