Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: ArchiCAD Basis

Omschrijving

De cursus duurt 4 dagen en kost €1295,-.

Deze intensieve basiscursus richt zich op iedereen die wil leren werken met BIM en ArchiCAD (architecten, ontwerpers en tekenaars). Tijdens deze basiscursus gaat u direct met ArchiCAD aan de slag. U krijgt een beter inzicht en controle over uw ontwerp. De door u gemaakte wijzigingen worden automatisch in alle 2D views, tekeningen en berekeningen verwerkt.

Binnenkort is het printen van een telefoonhoesje of een maquette net zo normaal als het afdrukken van een foto. In deze cursus maakt u kennis met de wereld van 3D-printen.

Inhoud van de cursus ArchiCAD Basis

In overleg kunnen de cursisten voorbeelden aandragen uit hun eigen praktijk. Na het volgen van de cursus is men in staat het geleerde meteen in de praktijk toe te passen. Het begrijpen van het doel van Building Information Model (BIM) is een belangrijk deel van de cursus. Daarna wordt er kennis gemaakt met de ArchiCAD interface, werkomgeving en verschillende basis tekentechnieken, zoals  gereedschappen, pallets en revisie mogelijkheden.

Er wordt gewerkt met gevorderde tekentechnieken: o.a. wand-, vloer-, dak-, balk-, kolom- en morphgereedschap. Aan de hand hiervan worden verdiepingen, doorsnedes, gevels en details uit het 3D-model (database) gemaakt.

Verder gaan we elementen plaatsen en bewerken zoals ramen, deuren en elementen uit de bibliotheek. We gaan elementen voorzien van teksten, maatvoering en bijschrift. Ook gaan we werken met het trapgereedschap en het genereren van  standaard en ‘op maat’ trappen. We zullen een model opbouwen met het renovatiegereedschap en verschillende ‘view filters’: bestaand, slopen en nieuw.

Ook gaan we verschillende lijsten zoals kozijnstaten en uittreklijsten genereren. Vervolgens gaan we tekeningen met eigenschappen voorzien zoals schaal en status en een tekeningenset maken in een Layout boek en de Publisher. Als laatste gaan we printen of plotten en gaan we verschillende formaten zoals  PDF, DWG, JPEG genereren. Ook kunnen we ze exporteren naar andere BIM programma’s (IFC).

De volgende onderwerpen komen aanbod:

  • Inschrijven


    ContactlesOnline mee doen

    Wellicht heeft u ook interesse in: