Geo-ICT Training Center, Nederland organiseert maandelijks diverse cursussen in meerdere locaties. Bijna alle cursussen kunnen ook online gevolgd worden.

Meld u aan voor één van onze 200 CAD, GIS, Geodesie, ICT of Data-analyse cursussen in één van onze locaties (Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam).

ArchiCAD voor Revit kenners

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

De cursus ArchiCad voor Revit kenners duurt 3 dagen en kost €995,-.  Onze docenten kennen beide pakketten zeer goed en kunnen u precies de verschillen met Revit vertellen en waar u tegen aan loopt als u wilt omschakelen. Deze intensieve basiscursus richt zich op iedereen die wil leren werken met BIM en ArchiCAD (architecten, ontwerpers en tekenaars). Tijdens deze cursus gaat u direct met ArchiCAD aan de slag.

Inhoud

U krijgt een beter inzicht in uw ontwerp en op deze manier ook meer controle over uw ontwerp. De door u gemaakte wijzigingen worden automatisch in alle 2D views, tekeningen en berekeningen verwerkt. In overleg kunnen de cursisten voorbeelden aandragen uit hun eigen praktijk. Na het volgen van de cursus is men in staat het geleerde meteen in de praktijk toe te passen. Het begrijpen van het doel van Building Information Model (BIM) is een belangrijk deel van de cursus. Daarna wordt er kennis gemaakt met de ArchiCAD interface, werkomgeving en verschillende basis tekentechnieken: verschillende gereedschappen, pallets en revisie mogelijkheden. Er wordt gewerkt met gevorderde tekentechnieken: o.a.  wand-, vloer-, dak-, balk-, kolom- en morphgereedschap. Aan de hand hiervan worden verdiepingen, doorsnedes, gevels en details uit het 3D-model (database) gemaakt. Verder gaan we elementen plaatsen en bewerken zoals ramen, deuren en elementen uit de bibliotheek. We gaan elementen voorzien van teksten, maatvoering en bijschrift. Ook gaan we werken met het trapgereedschap en het genereren van standaard en ‘op maat’ trappen. We zullen een model opbouwen met het renovatiegereedschap en verschillende ‘view filters’: bestaand, slopen en nieuw. Ook gaan we verschillende lijsten zoals kozijnstaten en uittreklijsten genereren. Vervolgens gaan we tekeningen met eigenschappen voorzien zoals schaal en status en een tekeningenset maken in een Layout boek en de Publisher. Als laatste gaan we printen of plotten en gaan we verschillende formaten zoals PDF, DWG, JPEG genereren. Ook kunnen we ze exporteren naar andere BIM programma’s (IFC).

Leerdoelen tijdens deze cursus

  • Kunnen werken met ArchiCAD interface en werkomgeving
  • Verschillende technieken toepassen
  • Informatie aan een tekening toevoegen (schaal, status, etc.)
  • Exporteren naar andere programma’

Voer de volgende code in: captcha

Sluit Menu
×

Winkelmand