Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: AutoCAD 2D Basis (Autodesk gecertificeerd)

Omschrijving

De cursus AutoCAD 2D Basis met AutoDesk Certificaat duurt 4 dagen en kost €995,-.

AutoCAD® is een software voor computer-aided design (CAD), waarmee u eenvoudig en snel ontwerpideeën kunt uitwerken in 2D en 3D tekeningen. 

De cursus is bedoeld voor mensen zonder enige ervaring met AutoCAD 2D. De cursist krijgt inzicht in de structuur van het pakket. U leert hoe een tekening efficiënt kan worden geconstrueerd.

Inhoud cursus AutoCAD 2D Basis (Autodesk gecertificeerd)

In de cursus ligt de nadruk op de praktische kant van het tekenen. De interface en instellingen worden doorgenomen waarna gestart wordt met praktijkopdrachten. Er worden verschillende objecten getekend, denk hierbij aan: lijnen, cirkels, bogen, rechthoeken en driehoeken. Vervolgens wordt er gekeken naar hoe objecten gemodificeerd kunnen worden: verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen, spiegelen, etc. Aan de tekeningen worden vervolgens teksten en tabellen toegevoegd voor extra informatie. Het gebruik van lagen in tekeningen is belangrijk om zaken te kunnen scheiden. Verder gaan we nog kijken naar objectsnaps en grips. Ook besteden we tijd aan het maken van blocks, het arceren van oppervlakte en wordt de verhouding model- en paperspace behandeld. Op het laatst gaan we allerlei elementen bemeten en het geheel netjes uitprinten.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Inschrijven


    ContactlesOnline mee doen

    Wellicht heeft u ook interesse in: