Geo-ICT Training Center, Nederland

200 cursussen, 20 online supports,

60 moocs, 10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

AutoCAD 2D Basiscursus

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

De AutoCAD 2D Basiscursus met Geo-ICT Certificaat duurt 3 dagen en kost €795,-. 

Groepskorting: Indien u meerdere cursisten aanmeldt voor deze cursus geldt een korting van 25% op de 2e cursist, 50% op de 3e cursist en 75% op de 4e,5e,6e,7e en 8e cursist.

De cursus is bedoel voor mensen zonder enige ervaring met AutoCAD 2D. De cursist krijgt inzicht in de structuur van het pakket. U leert hoe een tekening efficiënt kan worden geconstrueerd.

Inhoud AutoCAD 2D Basiscursus

In de AutoCAD 2D Basiscursus ligt de nadruk op de praktische kant van het tekenen. De interface en instellingen worden doorgenomen waarna gestart wordt met praktijkopdrachten. Er worden verschillende objecten getekend, denk hierbij aan: lijnen, cirkels, bogen, rechthoeken en driehoeken. Vervolgens wordt gekeken naar hoe objecten gemodificeerd kunnen worden: verwijderen,roteren, verplaatsen, schalen, spiegelen, etc. Aan de tekeningen worden vervolgens teksten en tabellen toegevoegd voor extra informatie. Het gebruik van lagen in tekeningen is belangrijk om zaken te kunnen scheiden. Verder gaan we nog kijken naar objectsnaps en grips. Ook besteden we tijd aan het maken van blocks en het arceren van oppervlakte. Ook wordt de verhouding model- en paperspace behandeld. Op het laatst gaan we allerlei elementen bemeten en het geheel netjes uitprinten.

Leerdoelen van deze cursus:

  • bekend worden met de interface en instellingen
  • objecten kunnen tekenen, modificeren en verwijderen
  • tekeningen voorzien van informatie (o.a. maten)
  • werken met lagen

Heeft u de basis van AutoCAD al onder de knie kijk dan ook naar de cursus AutoCAD 2D Gevorderd.