Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: AutoCAD tekenen 2D Snel aan de slag

De cursus  AutoCAD 2D Snel aan de slag duurt 2 dagen en kost € 595,-.

Omschrijving

AutoCAD® is software voor computer-aided design (CAD) waarmee u eenvoudig en snel ontwerpideeën kunt uitwerken in 2D en 3D tekeningen. 

In deze cursus leert de cursist het pakket AutoCAD van de leverancier AutoDesk kennen. De cursist krijgt inzicht in de structuur van het pakket en leert daardoor hoe een tekening zo efficiënt mogelijk kan worden geconstrueerd. Tijdens de opleiding ligt de nadruk op de praktische kant van het tekenen met AutoCAD. Hiervoor zijn vele praktische oefeningen opgenomen.

Inhoud 

Tijdens de cursus ligt de nadruk op de praktische kant van het tekenen. De interface en instellingen worden doorgenomen waarna gestart wordt met praktijkopdrachten. Er worden verschillende objecten getekend, denk hierbij aan: lijnen, cirkels, bogen, rechthoeken en driehoeken. Vervolgens wordt er gekeken naar hoe objecten gemodificeerd kunnen worden: verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen, spiegelen, etc. Aan de tekeningen worden vervolgens teksten en tabellen toegevoegd voor extra informatie. Het gebruik van lagen in tekeningen is belangrijk om zaken te kunnen scheiden. Verder gaan we nog kijken naar objectsnaps en grips. Ook besteden we tijd aan het maken van blocks en het arceren van oppervlakte en wordt de verhouding model- en paperspace behandeld. Op het laatst gaan we allerlei elementen bemeten en het geheel netjes uitprinten.

Dagindeling

Leerdoelen

  • Bekend worden met de interface en instellingen.
  • Objecten kunnen tekenen, modificeren en verwijderen.
  • Tekeningen voorzien van informatie (o.a. Maten).
  • Werken met lagen.


    ContactlesOnline mee doen

    NeeJa




    Wellicht heeft u ook interesse in: