Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: AutoCAD Civil 3D Survey

De cursus AutoCAD Civil 3D Survey duurt 2 dagen en kost €895,- excl. BTW.

Omschrijving

Tijdens deze basisopleiding leert de cursist de landmeetkundige basisfunctionaliteit en mogelijkheden in AutoCAD Civil 3D kennen.

Inhoud

Voorkennis van AutoCAD Civil 3D is een vereiste. Voor het verwerken van meetgegevens is het noodzakelijk om een werktekening in te richten. Die zorgt ervoor dat alle gemeten lijnen en objecten op de juiste manier geclassificeerd worden. Tijdens de cursus leert de cursist de landmeetkundige basisfunctionaliteiten en mogelijkheden in AutoCAD Civil 3D kennen.

Dagindeling

Dag 1

De cursus begint met een presentatie waarin de toepassingen en mogelijkheden van AutoCAD Civil 3D worden besproken. Hierna wordt de interface en de functies van het programma getoond. De cursisten gaan daarna met praktijkoefeningen aan de slag met tekenen. Er wordt gewerkt aan het inrichten van een werktekening, een template, en codebibliotheken.

Dag 2

Op de tweede cursusdag wordt er verder gebouwd op de vaardigheden die de eerste cursusdag zijn opgedaan met tekenen. Eventueel wordt er buiten gecodeerd gemeten met een GPS-rover (of eigen apparatuur). Vervolgens kunnen deze metingen verwerkt worden. De daaruit volgende tekening kan bewerkt en klaargemaakt worden voor oplevering.

Leerdoelen

  • Belangrijke instellingen leren kennen.
  • Ingemeten gegevens omzetten naar een werktekening.
  • Lijnen en objecten classificeren.
  • Tekening gereed maken voor oplevering.

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in:

    •