Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: AutoCAD MAP 3D Basis

De cursus duurt 3 dagen en kost €1695,- excl. BTW.

Omschrijving

AutoCAD Map 3D is de brug tussen computer aided design (CAD) en geografische informatie systemen (GIS) door een directe toegang te bieden tot gegevens, onafhankelijk van waar deze zijn opgeslagen. 

Inhoud

AutoCAD Map 3D voor modelgebaseerde planning en management van infrastructuren helpt u bij het integreren van CAD- en GIS gegevens. AutoCAD Map 3D software is onderdeel van de Autodesk Infrastructure Design Suite, een uitgebreide BIM for Infrastructure oplossing. 

De cursist leert 3D kaarten te bewerken en te gebruiken. De cursist maakt kennis met alle GIS functies die aan AutoCAD zijn toegevoegd. Een goede kennis van AutoCAD is een vereiste. Er wordt tijdens de cursus begonnen met het startpunt: data verzamelen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het importeren van gescande en geogerefereerde rasterbestanden. Vervolgens kunnen brontekeningen worden toegevoegd. Er zal gekeken worden hoe bestaande data bewerkt en opgeschoond kan worden. We gaan daarnaast query opdrachten aanmaken en shapefiles en dgn bestanden inladen. Al deze bestanden kunnen we daarna ook exporteren. In MAP 3D is het daarnaast mogelijk om topologie toe te passen. Als laatste kunnen we allerlei thematische weergaves maken met behulp van classificatie en kunnen we dit nog verder ondersteunen met annotatie.

Dagindeling

Dag 1:

De eerste dag maakt u kennis met alle GIS-functies die AutoCAD te bieden heeft. Onder begeleiding van de docent neemt u de functies door en maakt u oefeningen. Hierna gaat u aan de slag met 3D-kaarten. U leert deze bewerken en gebruiken. We gaan aan de slag met het verzamelen van data door middel van gescande geogerefereerde rasterbestanden.

Dag 2:

Op de tweede cursusdag leert u de geïmporteerde data gebruiken. U leert query opdrachten aanmaken en shapefiles en dng- bestanden importeren en exporteren. Ook leert u topologie toepassen.

Dag 3:

Op de laatste cursusdag leert u thematische weergaves maken met behulp van classificatie. Ook leert u hoe u annotaties toe kunt voegen. Op deze dag is er ook ruimte voor inbreng voor vragen van cursisten.

Leerdoelen

  • 3D-kaarten bewerken en gebruiken.
  • GIS functies gebruiken binnen AutoCAD.
  • Data benaderen en importeren in AutoCAD.
  • Geïmporteerde data gebruiken en bewerken.

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in:

    •