Zoek in meer dan 200
Geo-informatie cursussen

Azure Cloud computing-platform basis

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

Microsoft Azure is een cloud oplossing van Microsoft. Het wordt ingezet als infrastructuur voor de bouw, deployment en beheer van programma's. Veel belangrijke bedrijfselementen zoals databases en hosting worden via Azure "in de cloud" geplaatst. Deze cursus duurt 3 dagen en kost € 1395,--

Inhoud

In deze cursus leer je de basis kennen van Azure als Cloud platform. Ook kun je kennismaken met Microsft PowerShell om te kunnen beheren. We zullen ten eerste beginnen met een introductie over cloud oplossingen. Waarna er portalen ingesteld en gebruikt zullen worden. Er zullen virtuele machines en netwerken worden aangemaakt. Ook zal er geleerd worden om met Microsoft PowerShell om te gaan.

In deze training krijg je hands-on instructies en oefen je met het implementeren van Azure. Tijdens deze training krijg je de basis van de verschillende cloud concepten maar ook specifieke functies die je kunnen helpen bij de dagelijkse administratie en cloud behoeften. Je leert verschillende Azure concepten en de basis van het implementeren van subscriptions, websites, virtual machines, opslag, virtual networks, databases en Microsoft Active Directory.

Deze training is voor IT professionals met weinig kennis van cloud oplossingen die meer willen leren op gebied van Microsoft Azure. Deze cursus geeft je de basis om er mee te kunnen werken, of je nu een systeembeheerder, ontwikkelaar of database specialist bent. Bij alle functies is deze training van toepassing.

Na afronding van de training kun je:

  • De verschillende features en services beschrijven en hoe je toegang krijgt tot deze onderdelen in de portal.
  • Creëren en configureren van virtual machines.
  • Beschrijven van Websites Services en Cloud Services.
  • Creëren en implementeren van netwerken.
  • Creëren en configureren van Cloud Opslag.
  • Gebruik van databases voor dataopslag.
  • Gebruik van Active Directory (AD), het integreren van AD in applicaties en het managen van de toegangsrechten. Aanmeldingen op het platform regelen middels PowerShell, Microsoft Visual Studio en de command-line interface.

PDF Icon

Deze pagina als PDF lezen? Klik dan op de knop hieronder.

Sluit Menu