Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Beginnerscursus in Java-concepten

Omschrijving

Als u Java, Java-code en Java-development wilt leren, of op zoek bent naar een cursus om u te helpen bij het begrijpen en toepassen van sleutelconcepten tijdens het coderen dan is deze beginnerscursus Java-concepten perfect! Deze cursus brengt het Java-leerproces op gang en biedt de belangrijkste concepten die nodig zijn om basiscode te schrijven. Bouw een sterk begrip van Java op en leer hoe u Java-code kunt bouwen met deze beginnerscursus.

Java is een objectgeoriënteerde programmeertaal. Java is een platformonafhankelijke taal die qua syntaxis grotendeels gebaseerd is op de (eveneens objectgeoriënteerde) programmeertaal C++. Java beschikt echter over een uitgebreidere klassenbibliotheek dan C++.

Aanvankelijk wilde men Java promoten als programmeertaal voor allerhande elektronische apparaten, zoals televisies, afstandsbedieningen en koelkasten. Maar toen het world wide web meer en meer aan populariteit won, bedacht Sun dat ze hun (toen nog steeds niet al te populaire) taal goed konden gebruiken in een webomgeving. Dankzij de open specificatie en de mogelijkheid om een Javaprogramma als applet in een webpagina in te bedden (ook wel “embedden” genoemd) was de hype al snel gecreëerd.

Op 13 november 2006 gaf Sun delen van Java vrij als opensourcesoftware, onder de GNU General Public License (GPL). Op 8 mei 2007 gaf Sun de laatste delen van Java vrij onder de GPL, op enkele kleine gedeeltes na waar Sun niet het auteursrecht op heeft.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Ja, ik wil deze MOOC doen

 

    Wellicht heeft u ook interesse in: