Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: BricsCAD voor Microstation kenners

De cursus BricsCAD voor MicroStation kenners duurt 2 dagen en kost € 795,- excl. BTW.

Omschrijving

Deze cursus is geschikt voor mensen die MicroStation al goed kennen, maar ook te maken hebben met BricsCAD. Met deze opleiding maken we van u, een MicroStation kenner, ook een BricsCAD kenner.

Inhoud 

BricsCAD lijkt veel meer op AutoCAD dan op MicroStation. Maar als men een CAD-pakket als MicroStation goed beheerst is het mogelijk binnen 2 dagen ook een BricsCAD-kenner te worden. Er zitten nogal wat verschillen tussen beide softwarepakketten. Daarom wordt er gekeken naar de taal van MicroStation en hoe zich dat vertaald in BricsCAD. Welke functies zijn hetzelfde en welke wezenlijk verschillend? Wat zijn de mogelijkheden van uitwisseling? Op al deze vragen zal tijdens deze cursus BricsCAD voor MicroStation kenners een antwoord gegeven worden.

Dagindeling

Dag 1

De cursus begint met een presentatie waarin de functie en mogelijkheden van BricsCAD wordt uitgelegd. Dit wordt opgevolgd met een duidelijke uiteenzetting van de verschillen tussen BricsCAD en Micro Station. Hierna maakt u kennis met de interface van BricsCAD. De docent zal de functies en hun plaats bespreken. Hierna gaat u met diverse praktijkoefeningen zelf aan de slag met BricsCAD om het programma onder de knie te krijgen.

Dag 2

Op de tweede cursusdag worden de basisprincipes van de eerste dag herhaald en wordt er verder geoefend met BricsCAD. Er wordt geoefend met de geavanceerde tekenfuncties en de mogelijkheden voor uitwisseling. Ook is er op deze dag ruimte voor eigen inbreng van de cursisten en de vragen die zij hebben vanuit hun eigen vakgebied

Leerdoelen

  • Bekend worden met BricsCAD.
  • Vertaling kunnen maken tussen MicroStation en BricsCAD.
  • Verschillen kennen tussen MicroStation en BricsCAD.

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in:

    •