Geo-ICT Training Center, Nederland organiseert maandelijks diverse cursussen in meerdere locaties. Bijna alle cursussen kunnen ook online gevolgd worden.

Meld u aan voor één van onze 200 CAD, GIS, Geodesie, ICT of Data-analyse cursussen in één van onze locaties (Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam).

COBOL Basis

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

De cursus COBOL basis duurt 3 dagen en kost € 1395,–. Na afloop van de cursus kent de deelnemer de COBOL syntax en is hij in staat om eenvoudige COBOL programma’s te schrijven. COBOL is een programmeertaal uit de jaren 60 die voornamelijk gebruikt wordt in zakelijke omgevingen. De betekenis van COBOL is COmmon Business Oriented Language (algemene zakelijk georiënteerde taal). COBOL heeft een ouderwets imago. Dat komt doordat heel veel COBOL-programmatuur tientallen jaren oud is. Door de vele aanpassingen in uiteenlopende stijlen en het vasthouden aan verouderde tradities is die programmatuur veelal omslachtig en zwaar gecodeerd. De programmeertaal zelf wordt daarentegen voortdurend verder uitgebreid en ontwikkeld. Veel organisaties kiezen daarom tegenwoordig dan ook voor migratie van oude COBOL-programmatuur naar modern COBOL. Na de basiscursus is het mogelijk om COBOL gevorderd te volgen.

Inhoud:

De volgende onderwerpen komen aan de orde: opzetten van de programmastructuur, richtlijnen voor het programmeren, Identification, Environment en Data division structuur, constanten en figuratieve constanten, numeriek opmaken, iteraties, loops, if then else constructies, programmeer methoden voor het uitvoeren van input / output opdrachten, trekenkundige opdrachten.

Leerdoelen van deze cursus:

  • De cursist kan zelfstandig COBOL programmatuur schrijven
  • Je bent bekend met een groot aantal programmeer concepten, die ook in andere talen toepasbaar zijn

Voer de volgende code in: captcha

Sluit Menu
×

Winkelmand