Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online) , bij u in company 

Cursus: Atlas.ti Data Analysis

Omschrijving

Deze cursus duurt 3 dagen en kost €1495,-. 

In deze cursus leert u werken met Atlas.ti. Dit is een krachtige tool voor de kwalitatieve analyse van grote hoeveelheden tekstuele, grafische, audio- en video gegevens. Deze tool helpt je om je data op een creatieve, maar ook systematische manier te ordenen, opnieuw samen te stellen en te beheren. ATLAS.ti houd je gefocust op het materiaal zelf. Deze tool wordt steeds meer gebruikt door bijvoorbeeld de vakgebieden antropologie, economie, criminologie en geneeskunde. 

Deze cursus introduceert eerst enkele basisbegrippen die belangrijk zijn om te weten wanneer u met ATLAS.ti werkt. Daarna volgt een stapsgewijze instructie waarin de cursist met een voorbeeldproject werkt. Na het leren van de hoofdfuncties van het pakket, de componenten van de gebruikersinterface, wordt de cursist door de verschillende fasen van een analyseproces geleid.

De cursist gaat aan de slag met het opbouwen van een project, de verkenning van de gegevens, de codering, het werken met opmerkingen en memo’s, gegevens opvragen, netwerken en rapporten maken. Daarnaast leert de cursist een aantal speciale opties leren kennen, zoals het voorbereiden en importeren van onderzoeksgegevens en het importeren van bijvoorbeeld Twitter-gegevens.  

De volgende onderwerpen komen aanbod tijdens deze cursus:

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Inschrijven


    ContactlesOnline mee doen

    Wellicht heeft u ook interesse in: