Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: FME Python

De cursus FME Python duurt 2 dagen en kost € 995,- excl. BTW.

Omschrijving

Als voorkennis wordt FME Basis  en Python Basis vereist.

Inhoud 

De programmeertaal Python kan in FME gebruikt worden om verscheidene taken uit te voeren. In deze cursus leert u op verschillende plekken Python te gebruiken in uw FME workbench. Er zijn vier mogelijkheden om Python te gebruiken in uw FME workbench. U hebt een transformer genaamd PythonCaller. Deze kunt u gebruiken om een Python script te runnen in uw workbench om taken uit te voeren die niet mogelijk zijn met de standaard FME tools of transformers. U kunt een Python script runnen bij het starten van uw workbench en bij het afsluiten. Dit is een goede manier om de functionaliteit van uw workbench uit te breiden of om de output te openen met een ander programma dan de Inspector. Als laatste kunt u een Python script gebruiken bij uw parameters, bijvoorbeeld bij het instellen van een parameter die uit andere parameters berekend wordt. In deze tweedaagse cursus leert u alle vier deze mogelijkheden kennen. 

Dagindeling

Dag 1

Op de eerste cursusdag leert u de eerste twee methoden om Python te gebruiken in uw FME workbench: PythonCaller en het runnen van een Python script bij het opstarten. Aan de hand van diverse oefeningen gaat u aan de slag met deze methoden.

Dag 2

Op de tweede cursusdag leert u de overige twee methoden om Python te gebruiken in uw FME workbench: het runnen van een Python script bij het afsluiten en bij het gebruik van uw parameters. Aan de hand van diverse oefeningen gaat u aan de slag met deze methoden.

Leerdoelen

  • De cursist kan zelf een opstart en / of afsluitscript schrijven in FME met behulp van Python
  • De cursist kan een PythonCaller gebruiken in zijn workbench
  • De cursist kan in zijn workbench parameters scripten

    NeeJa


    Wellicht heeft u hier ook interesse in: