Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online) , bij u in company 

Cursus: GDAL

Omschrijving

De cursus GDAL kost €995,- en duurt 2 dagen.

GDAL is een translatie bibliotheek vooral bedoelt voor geografische data formaten. GDAL kan met allerlei verschillende vector en raster formaten werken. Het is vrijgegeven door de Open Source Geospatial Foundation. De grote mogelijkheden van GDAL liggen in het feit dat alles opensource is, iedereen kan dus verbeteringen voorstellen en zo GDAL verder brengen. Daarnaast is de code van GDAL vooral gebaseerd om C waardoor de uitvoering enorm efficiënt is. Enige ervaring met programmeren en of GIS data is gewenst maar niet vereist. Je kan bijvoorbeeld de Python basis cursus volgen of QGIS basis, afhankelijk van welke kennis gemist wordt.

Inhoud Cursus: GDAL

Tijdens de eerste dag van de cursus GDAL wordt er vooral ingegaan op de raster translaties en de tweede dag meer op de vector translaties. Ten eerste zullen we de verschillende datatypes inladen en bekijken welke eigenschappen deze datatypes hebben. Met de raster dataset zullen we wiskundige berekeningen doen om zo een soort suitability kaart te maken. Bij de vector datasets zullen we vooral allerlei verschillende bestandsformaten omzetten naar andere bestandsformaten. Hierbij zullen we vooral in de Windows omgeving in de command prompt werken. Maar we zullen ook een aantal python scriptjes schrijven.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Inschrijven


    ApeldoornOnline

    Groepskorting

    Indien u meerdere cursisten aanmeldt voor deze cursus geldt een korting van 25% op de 2e cursist, 50% op de 3e cursist en 75% op de 4e, 5e, 6e ,7e en 8e cursist.

    Wellicht heeft u ook interesse in: