Geo-ICT Training Center, Nederland organiseert maandelijks diverse cursussen in meerdere locaties

Meld u aan voor één van onze 200 CAD, GIS, Geodesie, ICT of Data-analyse cursussen in één van onze locaties (Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam).

Leergang GIS Data-analyse

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

Deze cursus duurt 4 dagen en kost €1995,-. De opleiding duurt 4 dagen en wordt hieronder gespecificeerd. De inhoud heeft de focus op praktische oefeningen waardoor de professionals goed voorbereid worden voor hun (toekomstige) werkomgevingen.  

Dag 1: Introductie opleiding datascience, starten met Python

De docent geeft een inleiding over data-analyse en hoe Python, R en SQL daarin een rol spelen. Hoe worden Matlab en SPSS toegepast en hoe verhoudt zicht dat tot bijvoorbeeld Python. De cursist krijgt een overzicht van en een doorkijk in het gehele opleidingstraject. Daarna wordt begonnen met de introductie van Python. De cursist leert de essentiële aspecten van het programmeren in deze objectgeoriënteerde scripttaal. De cursist leert de syntaxis van deze programmeertaal en leert werken met de uitgebreide bibliotheek die standaard in Python aanwezig is.

Dag 2: Python Basis

Na een inleiding over de installatie van Python en de verschillende manieren om Python scripts uit te voeren worden de basisbegrippen van Python, zoals declaraties, variabelen en control flow structures, besproken. Ook wordt aandacht besteed aan de collection structures in Python, zoals lists, tuples en dictionaries.

Dag 3: Python Gevorderd

Vervolgens wordt de focus gericht op het gebruik van functies in Python met de verschillende methoden van parameter passing, zoals by value en by reference. Ook de scope van variabelen en lambda-functies worden hierbij besproken. Ook wordt er aandacht besteed aan de opdeling van Python-software in modules en komt het gebruik van namespaces en packages aan de orde. Voorts wordt objectgeoriënteerd programmeren met classes en objects in detail behandeld. In dit opzicht worden concepten als encapsulation, inheritance en polymorphism belicht. Daarnaast kom de afhandeling van fouten in Python-scripts met behulp van exception handling aan de orde. Eveneens staat de functionaliteit van diverse Python library-functies voor het benaderen van files op het programma en wordt aandacht besteed aan database access met de Python Database API.

 Dag 4: GIS Analyses

De cursus leert het pakket QGIS  kennen en gebruikt dat om resultaten van verschillende data-analyses te visualiseren. U leert hoe u lagen in vector formaat en raster formaat over elkaar kunt leggen. Ook leert u per laag instellen op welke schaal de objecten zichtbaar worden in de kaart. Er wordt tevens aandacht besteed aan tekstlabels, uitwisseling met andere systemen, en thematische presentaties. Ook kunnen er thematische weergaven worden gemaakt. U doet hierbij diverse GIS analyses met kaarten vanuit verschillende disciplines.

Voer de volgende code in: captcha

Sluit Menu
×

Winkelmand