Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Drone Survey Basis

De cursus Drone Survey Basis duurt 3 dagen en kost € 1950,- excl. BTW.

Omschrijving

Basiskennis elementaire wiskunde, fotogrammetrie en geodesie is een vereiste. U leert niet hoe u met een drone moet vliegen, maar hoe u de drone kunt gebruiken als een nauwkeurig meetinstrument.

Inhoud

Deze cursus is bedoeld voor mensen die de fundamentele principes achter het landmeten met een drone willen begrijpen om consistente en  nauwkeurige drone-onderzoeken uit te kunnen voeren.

De cursus Drone Survey Basis is een korte maar intensieve training en zorgt ervoor dat u alle benodigde theoretische kennis en praktische inzichten verwerft. De cursus zit vol met zowel de theoretische kennis als de praktische tips die zijn opgedaan gedurende tientallen jaren van surveys vanuit de lucht. Onze docent gaat die kennis met u delen zodat u geen dure beginnersfouten gaat maken.

Deze cursus richt zich op het verwerven van een diepgaand begrip van de fundamentele principes achter fotogrammetrie, LiDAR , GPS en geomatica.

Dagindeling

Dag 1:

Geodesie
Fundamentele berekeningen, Verticale referentieniveaus, Geoïden, Sferoïden, Kaartprojecties, Nauwkeurigheden, Precisie, Resolutie

Satellietpositionering
We zullen kijken naar hoe GNSS werkt, de bronnen van fouten en methoden om de meest voorkomende fouten te elimineren, methoden om de nauwkeurigheid van GNSS te vergroten en hoe dit van toepassing is op het meten met drones.

Dag 2:

Fotogrammetrie en LiDAR
We zullen ons concentreren op hoe dit precies werkt, welke nauwkeurigheden kunnen worden verkregen, hoe je deze nauwkeurigheden kunt voorspellen en waar je op moet letten als je een drone, een camera en / of een LiDAR-systeem koopt.

Enquêtegegevens
Bevat alles wat u moet weten over de verschillende soorten gegevens en eindproducten die met drones worden gemaakt.
U leert het verschil tussen vector- en raster datasets, verschillende soorten terreinmodellen en orthofoto mozaïeken en hoe deze datasets worden gemaakt.

Dag 3:

Concurrerende technologieën
Een kort begrip van hoe methoden voor data-acquisitie zich verhouden tot drone-landmetingen.

Gegevensverwerking
We zullen de stappen die nodig zijn voor het verwerken van fotogrammetrische gegevens van drones in AgiSoft Photoscan benadrukken met essentiële tips, en we zullen ook kijken naar andere gegevensverwerkingspakketten.

  NeeJa


   

  Leerdoelen

  • Een drone kunen gebruiken als een nauwkeurig meetinstrument.
  • Verwerven van een diepgaand begrip van de fundamentele principes achter fotogrammetrie, LiDAR , GPS en geomatica. 

  Interessante andere cursussen