Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online) , bij u in company 

Cursus: Drone Survey Basis

Omschrijving

De cursus Drone Survey Basis duurt 3 dagen en kost € 1950,-. Lunch, lesmateriaal en het boek Drone Survey Fundamentals zijn inbegrepen.

De online modules in elementaire wiskunde, fotogrammetrie en geodesie moeten worden voltooid voorafgaand aan deze cursus.         De cursus is niet bedoeld om u te leren hoe u met een drone moet vliegen, maar hoe u de drone kunt gebruiken als een nauwkeurig meetinstrument.

Inhoud cursus: Drone Survey Basis

Deze cursus is bedoeld voor mensen die de fundamentele principes achter het landmeten met een drone willen begrijpen om consistente en  nauwkeurige drone-onderzoeken uit te kunnen voeren.

De cursus Drone Survey Basis is een korte maar intensieve training en zorgt ervoor dat u alle benodigde theoretische kennis en praktische inzichten verwerft. De cursus zit vol met zowel de theoretische kennis als de praktische tips die zijn opgedaan gedurende tientallen jaren van surveys vanuit de lucht. Onze docent gaat die kennis met u delen zodat u geen dure beginnersfouten gaat maken.

Deze cursus richt zich op het verwerven van een diepgaand begrip van de fundamentele principes achter fotogrammetrie, LiDAR , GPS en geomatica.

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens deze cursus:

  • Fundamentele berekeningen
  • Verticale referentieniveaus
  • Geoïden
  • Sferoïden
  • Kaartprojecties
  • Nauwkeurigheden
  • Precisie
  • Resolutie

We zullen kijken naar hoe GNSS werkt, de bronnen van fouten en methoden om de meest voorkomende fouten te elimineren, methoden om de nauwkeurigheid van GNSS te vergroten en hoe dit van toepassing is op het meten met drones.

We zullen ons concentreren op hoe dit precies werkt, welke nauwkeurigheden kunnen worden verkregen, hoe je deze nauwkeurigheden kunt voorspellen en waar je op moet letten als je een drone, een camera en / of een LiDAR-systeem koopt.

Bevat alles wat u moet weten over de verschillende soorten gegevens en eindproducten die met drones worden gemaakt. U leert het verschil tussen vector- en raster datasets, verschillende soorten terreinmodellen en orthofoto mozaïeken en hoe deze datasets worden gemaakt.

Een kort begrip van hoe methoden voor data-acquisitie zich verhouden tot drone-landmetingen.

We zullen de stappen die nodig zijn voor het verwerken van fotogrammetrische gegevens van drones in AgiSoft Photoscan benadrukken met essentiële tips, en we zullen ook kijken naar andere gegevensverwerkingspakketten.

Geo-ICT Training Center, Nederland werkt in deze cursus samen met Skilltrade.

  • Inschrijven

Op aanvraag

De cursus vindt plaats bij minimaal 6 deelnemers. Heeft u interesse, stuur dan een e-mail naar info@geo-ict.nl .Dan zetten we u op de lijst en houden we contact. De cursus wordt meestal binnen 2 maanden gepland.