Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Drones met Python

De cursus Drones met Python duurt 3 dagen en kost € 1695,- excl. BTW.

Basiskennis van Python is vereist. 

Omschrijving

In deze cursus maakt u kennis met het programmeren van Drones met Python. Daarvoor gaan de cursisten samen met de docent eerst een programmeeromgeving opzetten. Er wordt gewerkt met een AR.Drone 2.0.

Inhoud 

We gaan de volgende stappen doorlopen. Eerst gaan we onze IDE (Eclipse) Downloaden en installeren. Daarna zullen we leren omgaan met de DroneKit Python Eclipse, waarna we verbinding zullen maken met wifi. Vervolgens gaan we ons eigen droneproject opzetten. Als laatste zullen we applicaties gaan schrijven voor de drone.

Dagindeling

Dag 1:

De cursus begint met een presentatie over de mogelijkheden die Python biedt bij het programmeren van drones. Hierna gaat u de IDE installeren en leert u omgaan met Dronekit Python Eclipse.

Dag 2:

Op de tweede cursusdag leert u uw eigen droneproject op te zetten. Aan de hand van oefeningen onder begeleiding van de docent raakt u bekend met de stappen die u moet ondernemen om een project succesvol te maken.

Dag 3: 

Op de laatste cursusdag leert u applicaties schijven voor de drone. De basisprincipes van Python worden kort herhaald waarna u aan de slag gaat met diverse oefeningen.

Leerdoelen

  • Na deze cursus kunt u zelfstandig simpile Pythonprogramma’s schrijven voor drones
  • U bent bekend geworden met de belangrijkste bibliotheken van Python voor het werken met hardware in het algemeen en drones in het bijzonder

Wellicht heeft u ook interesse in:

    NeeJa