Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

Trainee Patrick Kusters - Hydrograaf

Geo-ICT Trainee Patrick bij Geo-ICT Training Center, Nederland

Mijn naam is Patrick Kusters en ik kom uit Zaltbommel. Tijdens mijn havo periode heb ik de basis gelegd voor mijn passie voor aardrijkskunde en ICT. Daarna ben ik hbo Geo, Media en Design gaan studeren aan de HAS in Den Bosch. Deze studie vond ik wel interessant en met name de stage in Nieuw Zeeland is mij goed bevallen omdat ik toen concreet met inwinnen van geo-informatie, ICT en met GIS aan de slag kon.

Geo-ICT Trainee Patrick bij Geo-ICT Training Center, NederlandOmdat ik dit eigenlijk altijd wil en de combinatie van werken en leren mij goed ligt ben ik per mei 2018 in dienst getreden van Geo-ICT Training Center en ben ik van studie veranderd naar de deeltijd hbo Geo-ICT van NOVI Hogeschool. Bij Hogeschool NOVI kreeg ik voor een aantal vakken vrijstelling omdat ik die al gevolgd had bij de HAS. Thans ben ik tweedejaars hbo Geo-ICT.

Bij Geo-ICT Training Center, Nederland werk ik nu bijna 2 jaar en ik was gedetacheerd bij Dover in Geldermalsen. Daar hield ik me bezig met projecten die te maken hebben met verkeersmaatregelen.

Per januari 2020 ga ik mee doen aan de CAT B gecertifieerde hydrografie opleiding. Deze opleiding duurt 3 maanden. Vanuit het bedrijf Periplus wordt ik ingezet als hydrograaf.

Mijn tijd bij Geo-ICT Training Center, Nederland heeft mij veel opgeleverd. Heb een goede start kunnen maken in de geo-sector en inmiddels ook een mooi netwerk opgebouwd. Omdat ik nu precies weet wat ik wil voel ik dat ik op een goed spoor zit en daarop ga ik me de komende jaren focussen.

Heb je ook interesse om Geo-ICT Trainee te worden mail me dan gerust via linkedin.