Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: ERDAS Imagine snelle online training

Omschrijving

Deze online training van ERDAS Imagine behandelt tal van teledetectie en satellietbeeldverwerking. Het bevat 20 korte videozelfstudies over veel onderwerpen met een totale tijd van 90 minuten. De tutorials beginnen op basisniveau en gaan vervolgens geleidelijk over naar meer geavanceerde niveaus. De 20 video-tutorials zijn nauwkeurig geselecteerd uit een groep andere online cursussen met als doel om in zeer korte tijd veel Remote Sensing-tools te leren.

Krijg een overzicht van de interpretatie van satellietbeelden.

Download de voorbeelddataset met de naam “Erdas imagine remote sensing example data” om het zelf te onderzoeken!

Met deze online cursus voor teledetectie begint u uw weg bij het leren van de ERDAS Imagine-software!

Fotografische interpretatie is ‘het onderzoeken van fotografische beelden om objecten te identificeren en hun betekenis te beoordelen’ (Colwell, 1997). Dit verwijst voornamelijk naar het gebruik ervan bij militaire luchtverkenning met behulp van foto’s van verkenningsvliegtuigen en satellieten.

De principes van beeldinterpretatie zijn al meer dan 150 jaar empirisch ontwikkeld. De meest elementaire zijn de elementen van beeldinterpretatie: locatie, grootte, vorm, schaduw, toon / kleur, textuur, patroon, hoogte / diepte en plaats / situatie / associatie. Ze worden routinematig gebruikt bij het interpreteren van luchtfoto’s en het analyseren van foto-achtige afbeeldingen. Een ervaren beeldtolk gebruikt intuïtief veel van deze elementen. Het is echter mogelijk dat een beginner niet alleen een onbekend object bewust moet beoordelen op basis van deze elementen, maar ook de betekenis van elk element moet analyseren in relatie tot de andere objecten en verschijnselen van het beeld.

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens deze cursus: