Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

Functie: BAG beheerder

In de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) worden alle adressen en gebouwen in Nederland op uniforme wijze bijgehouden. Bij wet is geregeld dat de gemeenten en de waterschappen deze gegevens bijhouden en leveren aan de Landelijke Voorziening van het kadaster, zodat iedereen er gebruik van kan maken. De medewerker BAG is in dit samenspel de spin in het web. Het beheer van de BAG vraagt om kennis van een BAG-applicatie en van objectenafbakening. Daarnaast is ook inzicht in de werking van de BAG-processen en de kwaliteitseisen die gelden erg belangrijk. Een en ander staat beschreven in het Objectenhandboek BAG.

Werkzaamheden

De medewerker begint als een junior BAG medewerker. In deze functie is hij of zij actief in de administratieve en geometrische gegevensverwerking van de BAG applicaties. Al studerend kan er worden doorgegroeid naar senior BAG beheerder. Bij Geo-ICT Training Center, Nederland kunnen de BAG medewerkers altijd werken met minimaal één van de volgende BAG applicaties: Neuron BAG, Key2BAG , GT-BAG , CVision en GouwBAG.

Gegevens in de BAG

  • Informatie aanvragen over de functie uit de catalogus
    Opleiding

    De medewerker BAG heeft als voorbereiding een hbo diploma en volgt daar een aantal cursussen van Geo-ICT Training Center, Nederland. Hij volgt met succes de volgende cursussen:

    Geo-ICT Training Center, Nederland detacheert de medewerker BAG bij verschillende organisaties. Voorbeelden van zulke organisaties zijn; bronhouders, gemeenten (ongeveer 400) en waterschappen (ongeveer 22).