Zoek in meer dan 200
Geo-informatie cursussen

GDAL

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

De cursus GDAL kost €995,-- en duurt 2 dagen. GDAL is een translatie bibliotheek vooral bedoelt voor geografische data formaten. GDAL kan met allerlei verschillende vector en raster formaten werken. Het is vrijgegeven door de Open Source Geospatial Foundation. De grote mogelijkheden van GDAL liggen in het feit dat alles opensource is, iedereen kan dus verbeteringen voorstellen en zo GDAL verder brengen. Daarnaast is de code van GDAL vooral gebaseerd om C waardoor de uitvoering enorm efficiënt is. Enige ervaring met programmeren en of GIS data is gewenst maar niet vereist. Je kan bijvoorbeeld de python basis cursus volgen of QGIS basis, afhankelijk van welke kennis gemist wordt.

Inhoud

Tijdens de eerste dat wordt er vooral ingegaan op de raster translaties en de tweede dag meer op de vector translaties. Ten eerste zullen we de verschillende datatypes inladen en bekijken welke eigenschappen deze datatypes hebben. Met de raster dataset zullen we wiskundige berekeningen doen om zo een soort suitability kaart te maken. Bij de vector datasets zullen we vooral allerlei verschillende bestandsformaten omzetten naar andere bestandsformaten. Hierbij zullen we vooral in de Windows omgeving in de command prompt werken. Maar we zullen ook een aantal python scriptjes schrijven.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • De cursist kan na de cursus zelfstandig simpele bat bestanden aanmaken om zo werkzaamheden te automatiseren
  • Je kan GDAL als een extra tool in je toolkit gebruiken waar een GIS of CAD systeem de functionaliteit of snelheid niet voor heeft

PDF Icon

Deze pagina als PDF lezen? Klik dan op de knop hieronder.

Sluit Menu