Platform voor starters in de geosector
200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,
50 trainees, omscholers, specialisten en docenten
Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company
Geo-ICT Studeren - Werken en daarnaast in deeltijd een ASc, BSc of MSc degree halen
Om- of bijscholen naar de geosector naast je huidige baan
De studiebelasting is 12 uur per week waarvan een groot deel online. Je studeert in eigen tempo. Heb je nog geen baan of zoek je een andere baan dan kun je naast je studie gaan deelnemen aan ons trainee programma.
- Een Associate degree Geo-ICT (ASc) bestaat uit 120 EC studiepunten. Dit is gelijk aan 2 hbo studiejaren
- De Bachelor degree Geo-ICT (BSc) bestaat uit 240 EC studiepunten. Na de ASc dus nog eens 120 EC.
- De Master degree GIS ( MSc) bestaat uit 60 EC.
- De komende jaren gaat er Nederland heel veel gebeuren in de openbare ruimte. Er worden een miljoen woningen bij gebouwd, er worden zonnepaneel parken gebouwd en er komen grote windmolen parken bij. Er worden duizend kilometers kabels en leidingen aangelegd.
- Wil je mee helpen aan de geo-informatievoorziening voor het bouwen van duizenden woningen, de energietransitie, het aanpassen aan de klimaatverandering en watermanagement?
- Bij Geo-ICT ga je in deeltijd werken in de geosector en om te beginnen ga je bijvoorbeeld één van deze functies vervullen.
Iedere student heeft één maal per 2 weken een online gesprek met zijn coach.
Toelating
- Je bent bereid naast je werk 12 uur per week te besteden aan studie
- Zowel interne al externe medewerkers kunnen worden toegelaten
- Je hebt een VWO, MBO-4, HBO, of WO diploma.
- Je bent bereid om per week 12 uur te besteden aan je studie.
- Je hebt of zoekt een baan in het geo vakgebied
- Als je nog een baan zoekt is ons trainee programma wellicht interessant
- De minimale Engelse taalvaardigheidseisen voor toelating tot masteropleiding zijn: (Academische) IELTS: minimaal 7,0, op alle subscores of een TOEFL internet-gebaseerde test minimaal 100.
- Je komt door het intakegesprek met één van onze studiecoaches.
Intakegesprek
Het gesprek vindt online plaats. Studeren naast je werk is zwaar. In het gesprek proberen we duidelijk te krijgen wat je wilt gaan studeren en met name ook waarom. Tijdens het gesprek krijg je tips en adviezen. Daarna kun je er nog eens goed over nadenken..
Aanbieding
Het studieprogramma is duidelijk geworden. We doen je een aanbieding van één jaar. In dat jaar volg je modules, praktijkcursussen en moocs.
Resultaat van Geo-ICT Studeren
Een uitstekend CV met veel kansen op de arbeidsmarkt en een groot netwerk in de geosector
- Een flinke stap vooruit in je persoonlijke groei
- Een getuigschrift met vermelding van het behaalde aantal EC studiepunten en praktijkcertificaten
- Indien gewenst een NVAO erkend verkort hbo ( ASc ), een hbo diploma ( BSc ) of wo diploma ( MSc )
- Na afronding van het studieprogramma heb je daarnaast ook een aantal jaar werkervaring in een sterk groeiende geosector.
Bij Geo-ICT gaan we uit van 3 belangrijke pijlers.
De mens: Stabiel en rustige privé leven
Je studeert in eigen tempo en samen met je coach zoek je naar de beste passende studieplanning.
Gedurende de gehele studie heb je contact met een van onze studie-coachen. Samen met jou kijken we naar je privé leven en je verlangens. Heb je nog geen mogelijkheid om op jezelf te wonen? Dan wordt je daarbij geholpen. Heb je nog geen rijbewijs? Dan helpen we jou daar ook bij. Heb je fysieke of psychische klachten dan helpen we je daardoor heen. Zo krijg je een goede basis en startpunt om je verder te ontwikkelen. Je gaat de kost verdienen in de geosector.
De praktijk: De kost verdienen en lekker bezig zijn
Samen met jou kijken we wat een mooie start zou kunnen zijn. Wat vind je leuk om te doen? Heb je al iets op het oog in onze functiecatalogus? Spreekt één van onze trainee voorbeelden je bijzonder aan? In overleg met de coach ga je praktijk cursussen volgen. Je krijgt meteen al een aantrekkelijk CV voor de geosector. Je hebt de keuze uit meer dan 150 Geo-ICT praktijk cursussen en 60 Massive Online Open Courses.
De theorie: Erkend BSc of MSc diploma als kroon op je werk
Je hebt al een mooi CV en verdient er al goed de kost mee. Naast je werk kies je samen met je coach voor een pad door 50 modules bij Hogeschool NTI en / of in het UniGIS programma van de Vrij Universiteit Amsterdam waarmee je European Credits (EC’s) behaald. Je coach helpt je ook met de integrale opdrachten die veel GIS en Geodata Science bevatten. Je studiecoach doet met jou diverse examentrainingen zodat je regelmatig studiepunten erbij zult halen.
Het behalen van een ASc, BSc of een MSc diploma is geen doel op zich maar het is zeker de moeite waard en een mooi punt om je op te richten.
Inhoud
Bij ons Geo-ICT studeren betekent dat je concreet aan het werk bent en de kost verdient. De mens en de praktijk staan centraal en je bouwt aan je CV. Alles wat je leert heb je direct nodig in je werk. Dat staat bij ons voorop. En natuurlijk een gezonde mix tussen werken, privé en studeren. Het halen van een degree is geen doel op zich maar er zijn paden die leiden naar:
Associate degree ( 120 EC )
- Bachelor degree ( 240 EC ) ( deeltijd hbo Geo-ICT )
- Pre Master GIS ( 30 EC )
- Master degree ( 60 EC )
Samen met je coach kies je je pad uit:
- 150 praktijkcursussen in contact-les
- 60 massive online courses ( MOOC’s )
- 50 modules, thuis studie, erkende EC’s bij NTI en VU Amsterdam
De studielast van de 50 modules wordt uitgedrukt in ECTS credit points (European Credit Transfer. System). Eén ECTS credit point is gelijk aan 28 uur studie.
De studie is deels online en deels zelfstudie en daarnaast is er veel live contact met anderen. Je hebt vaak contact met je studiecoach en tijdens je werk en bij de praktijkcursussen heb je contact met je mede studenten en docenten die net als jij in de praktijk werken.
Kosten
De kosten zijn € 350,- ex btw per maand. Je schrijft in per jaar.
In dat jaar volg je in overleg met je coach (onbeperkt) modules, praktijkcursussen en moocs. Voor de praktijkcursussen zetten we één maal per jaar je STAP subsidie in.
De komende jaren gaat er Nederland heel veel gebeuren in de openbare ruimte. Er worden een miljoen woningen bij gebouwd, er worden zonnepaneel parken gebouwd en er komen grote windmolen parken bij. Er worden duizenden kilometers kabels en leidingen aangelegd. De aarde wordt vanuit satellieten voortdurend gescand en gefotografeerd. Deze grote hoeveelheid aan data wordt vanuit het Europese Copernicus programma vrij beschikbaar gesteld. Daarmee kunnen nieuwe toepassingen worden gevonden. Binnen de EU worden in de komende jaren 60.000 nieuwe banen verwacht. Jonge enthousiaste vakspecialisten zijn dus hard nodig, mede daarom is het zeer aantrekkelijk om in de Geo-ICT verder te studeren.
Violet Bothof heeft 6 jaar les gegeven op middelbare scholen in muziek, kunst, Milieu & Klimaat en heeft leerlingen gecoached. Daarnaast studeert zij Environmental Science aan de Open Universiteit. Sinds 2022 is zij in dienst bij Geo-ICT Training Center, Nederland waar zij GIS cursussen geeft en ook Student Coördinator is. Als je bij ons Geo-ICT wil studeren, neem gerust contact met haar op.
Ing Anton Schutte MSc In de afgelopen 10 jaar is Anton actief geweest met het opbouwen van het bedrijf Geo-ICT Training Center, Nederland, het opzetten van de hbo ICT bij NOVI, vakken ontwikkeld bij Hogeschool NTI en Hogeschool LOI, Software ontwikkel lessen geven bij Hogeschool Windesheim, en een detachering als Applicatiemanager bij Rijkswaterstaat.
Thijmen van der Pol MSc heeft Geografie en opleidingskunde gestudeerd. Hij is betrokken bij de ontwikkeling van de mbo Geodata en Design en geeft diverse GIS praktijkcursussen.
We zoeken nog enkele hbo coaches. Lijkt het je leuk om één dag per week studenten online te begeleiden. Mail je CV naar info@geo-ict.nl
Mijn naam is Simon Pluim en ik heb de mbo(4) Landmeetkunde bij het Soma College in Harderwijk met goede cijfers afgerond. Bij Geo-ICT Training Center, Nederland kreeg ik de kans te werken én verder te studeren. Vier dagen per week ben ik ingezet bij de gemeente Putten en één dag per week volg ik de hbo Geo-ICT. Naast het volgen van erkende EC studiepunten bij NTI volg ik bij diverse cursussen en mooc’s en bouw ik een groot netwerk op in de geosector.
Mijn naam is Ajay Thakoer en ik heb de HAVO afgerond en ik ben bij Geo-ICT opgeleid tot CAD tekenaar. Nu werk ik 4 dagen per week bij één van de opdrachtgevers als CAD tekenaar en volgt daarnaast bij de deeltijd hbo Geo-ICT. Omdat ik op termijn wil doorgroeien naar werkvoorbereider, planner of uitvoerder volg ik met name de bedrijfskundige variant. In maart 2024 behaal ik mij Associate Degree.