Platform voor starters in de geosector
200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,
50 trainees, omscholers, specialisten en docenten
Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company
Geo-ICT Training Center, Nederland. Wie zijn wij?
200 cursussen, 20 online supports, 10 docenten, 40 trainees
- Geo-ICT Training Center, Nederland, platform voor Geo-ICT professionals, is een opleidingsinstituut voor geo-informatie.
We dragen onze kennis over middels cursussen, moocs en online support.
- Daarnaast nemen we voortdurend Geo-ICT trainees aan die meedoen aan onze cursussen. De geosector heeft de komende jaren honderden nieuwe professionals nodig.
Het begin
Anton Schutte is in 2009 met Geo-ICT Training Center, Nederland begonnen. Kort daarna kwamen Maarten Wouters en Robert Janssen erbij. Robert had daarvoor jarenlang MicroStation lessen gegeven bij Bentley, Maarten had ruim 20 jaar gewerkt als AutoCAD docent. Anton had bij de Antea Groep gewerkt als docent GBI en GIS.
Na mijn MTS ging ik als bouwkundig tekenaar werken bij het ingenieursbureau Arcadis.
Daar had ik het geluk dat ik mee kon gaan in de ontwikkelingen met betrekking tot het toepassen van CAD 2D en 3D. AutoCAD leerde ik door en door kennen en MicroStation later ook. Als Autodesk gecertificeerd docent en later ook Bentley Institute docent gaf ik diverse CAD trainingen.
Op een avond werd ik gebeld door Anton Schutte. Hij had een aantal cursisten die zich aangemeld hadden voor een cursus AutoCAD en hij vroeg me of ik die kon geven. Wij wonen niet eens zover uit elkaar in Twello maar we kenden elkaar eigenlijk nog niet. Zo leerde ik Anton en Geo-ICT Training Center kennen en eigenlijk vond ik het een geweldig idee. Eerst heb ik nog op freelance basis les gegeven maar later ben ik de eerste medewerker in loondienst geworden. Dat doe ik nu al 8 jaar en met heel veel plezier. Bij Geo-ICT Training Center kwam ik in aanraking met GIS.
De docenten zijn ook beschikbaar voor part-time of tijdelijke detacheringen. Zo heb ik gewerkt bij de gemeente Apeldoorn, gemeente Almere en de gemeente Utrechtse Heuvelrug als CAD / GIS operator. Deze mix van werken, leren en lesgeven is standaard voor de docenten bij Geo-ICT Training Center en maakt dat we voortdurend veel leren en met beide benen in de praktijk staan.
In die tijd was Anton ook bezig met het ontwikkelen van de hbo Geo-ICT bij NOVI en ik heb me daar meteen voor ingeschreven. Ik heb wel wat vertragingen opgelopen tijdens deze deeltijd studie maar dit kwam met name omdat het nodig was in de beginjaren van het bedrijf om als docent alle cursussen aan te pakken.
Maar deze zomer (2020) ben ik afgestudeerd op het onderwerp Bouw Informatie Model (BIM) is het nieuwe goud. We bouwen, we delen, we beheren BAG). Dit gaat over de mogelijkheid om vanuit een BIM model voor een nieuw te bouwen gebouw een gedeelte van de BAG gegevens geautomatiseerd in de BAG administratie te vullen.
Bij Geo-ICT Training Center, Nederland verzorg ik alle AutoCAD en Revit cursussen, een groot deel van de MicroStation cursussen, de leergang BAG, de Sketchup Cursussen, de leergang BGT, leergang BIM, de FME cursussen, de SQL-trainingen en een deel van de leergang Landmeetkunde. Daarnaast geef ik ook diverse GIS-trainingen.
Na mijn lerarenopleiding aan de Hogeschool van Utrecht kwam ik via Nieuwland in de GIS wereld terecht en volgde ik de Postacademische GIS opleiding in Wageningen.
Toen ik hoorde en las over de Geo-ICT initiatieven van Anton Schutte was ik meteen geïnteresseerd en belde ik hem op. Het eerste gesprek was kort maar krachtig omdat hij op dat moment een MicroStation cursus aan het geven was bij een aannemer ergens in Limburg.
Niet lang daarna nodigde hij mij uit voor een gesprek in zijn kantoor in Twello. Hij had toen één lokaal gehuurd ergens bovenin een hal met bedrijfslocaties. Sindsdien ben ik in deeltijd actief voor Geo-ICT Training Center, Nederland die nu gevestigd is in een mooie locatie in het centrum van Apeldoorn.
Diverse Geo-ICT, GIS functies en lesgeven vormen de rode draad in mijn loopbaan. Bij Bentley, de leverancier van MicroStation heb ik meerdere jaren gewerkt als CAD docent was ik betrokken bij TMC Nederland, een Bentley gebruikersvereniging In mijn werk voor Geo-ICT Training Center zette ik dat voort.
Naast mijn werk bij Geo-ICT Training Center werk ik bij de gemeente Almere als functioneel beheerder, coördinator, en adviseur op gebied van geo-informatie. Vanuit Geo-ICT Training Center, Nederland wordt ik ingezet als docent en ontwikkelaar van mbo en hbo Geo-ICT vakken. Daarnaast geef ik diverse cursussen MicroStation Gevorderd, MicroStation Beheer, Bentley Map en Projectwise.

- Mijn vader had een boerderij tegen het vliegveld Teuge aan. Hij zat in de plaatselijke commissie van de ruilverkaveling en ging vaak met de landmeter-deskundige van het Kadaster mee om te overleggen bij de boeren in de streek. Hij was ook een keer mee geweest naar de kantine bij het Kadaster. Mijn vader was zeer te spreken over het eten daar en hij zei dat sommigen er zelfs een borrel bij namen. Dat kon toen blijkbaar nog. Op advies van mijn vader ging ik landmeetkunde studeren aan de HTS in Utrecht.
- Zoals de meeste afstudeerders van die tijd kwam ik in de ICT terecht. Tegelijkertijd met het opdoen van ervaringen in ICT projecten, onder andere bij het Kadaster, volgde ik in de avonduren een MSc Information Technology opleiding. Zo begon ik een Geo-ICT-er te worden.
- In mijn baan bij Ingenieursbureau Oranjewoud ( thans Antea Group ) ging ik CAD- en GIS-cursussen geven bij diverse gemeenten. Een pakket helemaal beheersen en die aardig en vriendelijk (wie wil dat niet zijn) aan anderen uitleggen gaf mij veel energie. Zo werden Geodesie, ICT en praktische lessen geven de rode draad in mijn loopbaan. In 2009 ben ik begonnen met Geo-ICT Training Center.
- In de afgelopen 10 jaar ben ik actief geweest met het opbouwen van het bedrijf, het opzetten van de hbo Geo-ICT bij Hogeschool NOVI, Software ontwikkel lessen geven bij Hogeschool Windesheim, en een detachering als Applicatiemanager bij Rijkswaterstaat.
- De laatste jaren ben ik full time opleidingscoördinator en af en toe geef ik nog cursussen, bijvoorbeeld MicroStation Basis, C++ programmeren, en Python Basis. Naast mijn werk volg ik nog enkele cursussen zoals de Copernicus MOOC, en de Google Cloud certificeringen.
- De geo-sector is een niet te stuiten enorme onweerstaanbare groeimarkt. Of je nu geo-informatie verzamelt vanuit satellieten in de ruimte of je staat met de laarzen in de modder, je draagt bij aan de grote uitdagingen waar wij als mensen voor staan: Aanpassen aan de klimaatverandering, Uitvoeren van de energietransitie, Ontwikkelen van smart cities met duizenden nieuwe woningen.
- Per 01-01-2010 werd Geo-ICT Training Center, Nederland een BV. Eind 2020 bestonden we 10 jaar.
Wat is geografische informatie en wat kan je er mee? Deze vraag stelde ik mijzelf toen ik voor het eerst in aanraking kwam met een geografisch informatiesysteem (GIS). Dit was in 2011 tijdens mijn studie Bos- en Natuurbeheer.
Na deze eerste aanraking kwam ik er snel achter hoe uitgebreid GIS is en dat dit informatiesysteem vele toepassingen heeft. Dit wakkerde mijn interesse voor GIS aan. Iedere mogelijkheid om GIS bij mijn werkzaamheden te betrekken greep ik aan en ben ik uiteindelijk afgestudeerd met een specialisatie in ruimtelijke informatie.
Na mijn afstuderen ben ik bij Geo-ICT Training Center gaan werken als GIS-specialist en docent Geo-ICT. Ik viel met mijn neus in de boter en werd direct betroken bij het opleiden in QGIS van ongeveer 160 boswachters van Natuurmonumenten
Na een eerste periode bij Geo-ICT Training Center ben ik mij ook breder gaan oriënteren binnen de wereld van ruimtelijke informatie: Ik ben één jaar in detachering gegaan bij de Provincie Overijssel, ben mij verder gaan verdiepen in verschillende GIS-pakketten en geef tegenwoordig GIS-, CAD-, database- en programmeercursussen.
De groene sector heb ik echter niet geheel achter mij gelaten. In mij vrije tijd ben ik actief als vrijwilliger en verzorg ik nog steeds meerdere malen per jaar de QGIS-trainingen voor Natuurmonumenten.
Blijven leren en up-to-date zijn met recente ontwikkelingen staat bij mij hoog in het vaandel. Daarom ben ik na mijn studie Bos- en Natuurbeheer gestart met andere studies.
Eerst bij de HBO Geo-ICT, maar toen ik daar mijn propedeuse gehaald had ben ik overgestapt naar de master Geographic information sciences (UNIGIS). De kennis die ik in de laatste jaren heb vergaard zet ik graag in bij de cursussen die ik geef, maar ook voor andere projecten.
Mijn interesses liggen in educatie en geo-informatie. Vroegtijdig heb ik onderwijs en onderzoekservaring opgebouwd in mijn opleiding Geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Daarna kreeg ik bij Geo-ICT Training Center, Nederland de kans om met beide benen n de praktijk te staan. Inmiddels geef ik een groot aantal Geo-ICT gerelateeerde praktijkcursussen waardoor ik met veel mensen in verschillende organisaties in aanraking kom. Op dit moment volg ik daarnaast de bachelor Informatica aan de Open Universiteit. Dit vooral om mijn ICT vaardigheden uit te breiden.
Bij Geo-ICT Training Center, Nederland heb ik mij ontwikkeld tot all round geo-informaticus en docent. Naast het cursussen geven doen de docenten ook part-time detacheringen. Na een langdurige detachering als GIS softwareontwikkelaar ben ik overgenomen door de DG Groep in Woerden.
Daarnaast blijf ik in deeltijd de volgende cursussen geven bij Geo-ICT Training Center, Nederland: ArcGIS Gevorderd, C# programmeren, Python Gevorderd, cursussen voor Geo-ICT trainees en de leergang Data-analyse en GIS.
Mijn naam is Andrew, een ambitieuze werknemer die altijd ervoor in is om te leren. Ik ben iemand die oog voor detail heeft en er voor wil zorgen dat mijn werkzaamheden kwaliteit uitstralen.
Ik ben stressbestendig en kan mijn collega’s om mij heen zodanig positief beïnvloeden en coördineren om als team een succesvolle dag te bereiken.
Tijdens mijn opleiding Built Environment aan de Hogeschool Utrecht heb ik gewerkt met ArcGIS en Revit Architecture. Het praktisch werken met CAD en GIS systemen heeft mijn interesse voor Geo-ICT gewekt.
Omdat werken en leren voor mij goed werkt ben ik van de full time studie Built Environment van Hogeschool Utrecht over gestapt naar de deeltijd hbo Geo-ICT van de Hogeschool NOVI. Inmiddels zit ik in het derde leerjaar en ga ik eind 2021 afstuderen.
De afgelopen 2 jaar heb ik gewerkt bij aannemer Allinq, die bezig is met een groot project voor KPN. Alle locaties waar KPN apparatuur heeft staan voor hun mobiele netwerk worden 3D gemodelleerd en gebruikt om analyses of bouwtekeningen te maken voor eventuele veranderingen op de locaties. Dit geldt zowel voor masten als gebouwen waar apparatuur op en in zijn geïnstalleerd. In dit project heb ik veel ervaring opgedaan met Revit. Daarnaast heb ik ook kennis/ervaring van GIS-software (ArcGIS, QGIS), CAD-software (AutoCAD, Microstation) en de talen SQL en Python.
Als professional ben ik klantvriendelijk en ik houd alle ontwikkelingen op gebied van CAD, GIS en BIM bij.
Hé hallo, mijn naam is Jeroen te Raa. Tijdens mijn studie hbo milieukunde aan het Saxion kwam ik in aanraking met het Geo-ICT-wereldje. Deze tak van sport leek me wel interessant, dus heb ik mijn minor en stages zo gekozen dat ik hier verder in kon groeien.
Het verbaasde me dat Geo-ICT voor zoveel verschillende onderwerpen van belang is. Ik heb verschillende (stage-)projecten uitgevoerd waarbij de Geo-ICT toch wel een grote rol speelde, denk hierbij aan de onderwerpen: het visualiseren van hitte in steden, de verschillende effecten van droogte op de kaart tonen, geschikte gebouwen voor de aanleg van groene daken lokaliseren, opslagtank- en putbranden simuleren en de verspreiding van gevaarlijke vloeistoffen voorspellen. Met behulp van wat ervaring met Geo-ICT kon ik alle kanten op.
Nadat ik mijn studie had afgerond, was ik op zoek naar werk. Vrij kort hierna kwam ik via-via in contact met Geo-ICT Training Center, waarna ik na één telefoontje langs kon komen voor een gesprek en een bak koffie. Binnen een maand nadat ik aangenomen was, kon ik al beginnen met diverse cursussen en was ik aan het werk binnen een projectteam bij netbeheerder Alliander.
Ik zit tegenwoordig in vaste dienst en heb in mijn tijd bij Geo-ICT Training Center cursussen gegeven, veel ervaring opgedaan in projectmatig werken, mijn netwerk verbreed en mijn CV flink uitgebreid.
Geo-ICT Training Center zoekt voortdurend nieuwe Geo-ICT Trainees. Heb je ook interesse in een baan of cursus bij Geo-ICT Training Center? Benader me gerust via LinkedIn.
Mijn naam is Thomas Mulder en ik woon in Apeldoorn. Via Geo-ICT Training Center, Nederland word ik ingezet bij het netwerkbedrijf Alliander als leidingbeheerder.
Voordat ik bij Alliander aan de slag kon, heb ik eerst een opleiding SmallWorld gevolgd. Momenteel werk ik aan een project waarbij alle huisaansluitingen van zowel gas als elektra gevectoriseerd worden. Het vectoriseren van deze aansluitingen is uitbesteed aan een externe partij. Binnen het projectteam zorgen we ervoor dat deze samenwerking zo goed mogelijk verloopt en dat de kwaliteit die ze leveren hoog blijft.
Naast mijn werkzaamheden bij Alliander volg ik ook sinds 2017 elke donderdag de deeltijd opleiding HBO Geo-ICT aan de Hogeschool NOVI. Na lang getwijfeld te hebben over welke richting ik met mijn studie op wou gaan heb ik inmiddels echt mijn plek gevonden met deze opleiding. Ook de combinatie van werken en leren bevalt me erg goed. Het geeft me veel voldoening om de theorie uit de opleiding meteen toe te kunnen passen in mijn dagelijkse werk.
Bij Geo-ICT Training Center, Nederland heb ik veel mooie cursussen kunnen volgen in de richting van CAD & GIS en heb ik daardoor een goede start gemaakt in de geo-sector.
Na twee jaar ben ik in vaste dienst getreden bij Geo-ICT Training Center, Nederland. Daar geef ik nu ook af en toe sketchup cursussen. Begin 2020 ga ik afstuderen aan de hbo ICT – Geo-ICT.
Werken, leren en lesgeven, dat maakt dat we ons als Geo-ICT professionals sterk ontwikkelen. Lijkt het jou wat om bij ons als trainee aan de slag te gaan dan mag je me via linkedin altijd benaderen.
Op het gymnasium was ik goed in de exacte vakken en ik heb gekozen om Industrial Engineering te gaan studeren aan de TU Delft.
Van deze studie in Delft heb ik de propedeuse behaald en ook de minor Software Design and Application en de keuzemodule Sustainable Design, Software en Mechatronics. Avontuurlijk en jong als ik was ben ik er mee gestopt en heb een aantal baantjes aangenomen en heb een jaar gereisd en gewerkt in Nieuw-Zeeland.
In de studie heb ik een goede kennis opgebouwd van CAD, UML, JAVA en C++ en ik heb ontdekt dat mijn kracht ligt bij softwareontwikkeling en data-analyse met (geo) grafische componenten. Het is geweldig om als teamlid slimme GIS en Geo-ICT-oplossingen te bedenken en hierover te sparren met collega’s.
Mensen die mij kennen zien mij als rustig, vriendelijk, nauwkeurig en to the point. Iemand die graag van betekenis is en anderen helpt. Dat ik gemakkelijk en snel leer en complexe systemen kan doorgronden, analyseren en modelleren komt mij daarbij goed van pas.
Bij Geo-ICT Training Center, Nederland volgde ik een aantal GIS cursussen en ik werd ingezet bij Alliander als SmallWorld GIS operator. Bij Alliander groeide ik door en werd tester en hielp mee in softwareontwikkelprojecten.
In deeltijd volg ik de hbo Geo-ICT bij NOVI en ik ga in 2021 afstuderen. Thans ben ik ingezet bij bij Stedin in Rotterdam als GIS Devops Engineer. Daarnaast geef ik cursussen AutoCAD en SmallWorld.
Het zoeken naar praktische, doelgerichte oplossingen en die kunnen beargumenteren en delen met anderen is iets wat mij energie geeft.
Als gedreven landmeet specialist en trainer opereer ik graag op het snijvlak van techniek, opleiden en communicatie.
Collega’s zien mij als een praktische bruggenbouwer tussen kantoor en project locatie, met focus op communicatie en processen.
Bij Geo-ICT Training Center, Nederland werk ik als adviseur en trainer. Mijn doelstelling is als de landmeet cursussen verder uit te bouwen en inhoud te geven
Een oriënterende les dag landmeten is vaak heel leuk en verhelderend, zowel voor nieuwe mensen als degenen die al in de sector werken. Het komt vaak voor dat deze mensen na een dergelijke dag het licht zien: ze volgen enkele cursussen en worden alsnog landmeter.