Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: GeoWebCache

De cursus GeoWebCache duurt 1 dag en kost € 695,- excl. BTW.

Omschrijving

In deze cursus leert u werk met GeoWebCache. Dit is een veel gebruikte OpenSource oplossing om tiling en caching te implementeren.

Inhoud

In toenemende mate worden kaarten via Web GIS ontsloten voor het grote publiek. Dit brengt met zich mee dat kaarten intensiever gebruikt worden, met mogelijk verlies aan interactiviteit door trage respons. Door gebruik te maken van tiling en caching kunt u enorme snelheidswinst boeken en blijft de performance ook bij intensiever gebruik aan de verwachtingen voldoen. In deze cursus gaat u actief aan de gang met GeoWebCache. De doelgroep voor deze cursus zijn applicatiebeheerders. Enige voorkennis van XML en GIS is niet noodzakelijk, maar wel handig. Verder is ervaring met WFS en WMS inrichten een pré. We gaan in deze cursus eerst in op tiling en caching. Vervolgens kijken we naar de Koppeling met ArcGIS. Vervolgens zal er een kleine workshop GeoWebCaching zijn, waarbij we hetgeen we geleerd hebben in de praktijk verwerken.

Dagindeling

De cursus begint met een korte uitleg waarin de basisprincipes van het tiling en caching worden behandeld. Hierna wordt er gekeken naar de koppeling met ArcGIS. Hierna gaat u zelf aan de slag. Onder begeleiding van de docent gaat u werken aan diverse oefeningen om het GeoWebCaching onder de knie te krijgen.

Leerdoelen

Tijdens deze opleiding leert u in uw eigen omgeving een tiling en caching oplossing toe te passen op basis van GeoWebCache

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in: