Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Google BigQuery en QGIS

De cursus Google Bigdata Query duurt 3 dagen en kost € 1695,- excl. BTW.

Omschrijving

In deze cursus leert u opgaan met Google BigQuery en het opslaan en verwerken van geodata daarin.

Inhoud

BigQuery is het datawarehouse van Google in de cloud. Het kan miljarden rijen in seconden scannen. Het is ook verrassend goedkoop en gemakkelijk te gebruiken. Het opvragen van terabytes aan gegevens kost alleen centen en u betaalt alleen voor wat u gebruikt, omdat er geen kosten vooraf zijn.

In deze cursus kunt u oefenen met de demogegevens met uw eigen Google Cloud-account of een trial account. U hebt geen voorafgaande kennis van Google Cloud Platform nodig. Een vereiste is wel dat u enige ervaring heeft met databases en kennis heeft van de SQL Query-taal.

Dagindeling

Dag 1:

De cursus begint met een presentatie waarin de functies en mogelijkheden van BigQuery duidelijk uiteen worden gezet en worden de basisprincipes van BigQuery behandeld. Ook leert u welke mogelijkheden BigQuery voor QGIS heeft. Hierna gaat u zelf aan de slag met laden van data in BigQuery gebruikmakend van files en streaming. Aan de hand van oefeningen gaat u queries runnen met standaard SQL commando’s.

Dag 2:

Op de tweede cursusdag leert u het exporteren van BigQuery data naar QGIS. U krijgt een korte herhaling van de basisprincipes van QGIS en maakt met oefeningen de eerste stappen naar het maken van data-analyses.

Dag 3:

De laatste cursusdag staat in het teken van het maken van data-analyses. Diverse soorten complexe data-analyses worden uitgelegd en geoefend. U leert hoe u deze data-analyses het beste kunt uitvoeren en kunt visualiseren in QGIS.

Leerdoelen

  • Laden van data in BigQuery gebruikmakend van files en streaming.
  • Runnen van queries met de standaard SQL commando’s en opslaan van de resultaten in tabellen.
  • Export data van BigQuery gebruikmakend van de Google Cloud Storage.
  • Uitvoeren van complexe data-analyses.
  • Uitvoeren van analyses met QGIS.

    NeeJa