Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Google Maps

Deze cursus Google Maps duurt één dag en kost € 695,- excl. BTW.

Omschrijving

In de cursus Google Maps leert u gebruikt te maken van de  Google Maps API. Daarna leert u met behulp van Javascript, CSS en HTML Google maps kaarten in de browser te presenteren. 

Inhoud

Iedereen heeft het wel eens gebruikt: Google Maps. Het is een zeer bruikbare tool om een route te maken of om bepaalde locaties op de wereld te vinden. Meestal wordt hiervoor de site van Google gebruikt, maar het is ook mogelijk om Google Maps in uw eigen webapplicatie te integreren. Dit geeft u de mogelijkheid om verschillende functionaliteiten naar uw eigen hand te zetten. Het kan bezoekers van uw website extra informatie verschaffen over informatie op uw webapplicatie.

Dagindeling

Dag 1

In de cursus Google Maps zal ten eerste in worden gegaan op het verkrijgen van een Google Maps API “key”. Deze hebben we nodig om gebruik te mogen maken van de Google Maps API. Daarna zullen we met behulp van Javascript, CSS en HTML de wel bekende kaarten in de browser presenteren. 

Dag 2

Daarna zal worden ingegaan op allerlei opties en functionaliteiten die aan de kaart kunnen worden toegevoegd. Zo zullen de onderwerpen markers, events, infoboxen, map widgets, Google Street view en geocoding uitgebreid aan bod komen.

Leerdoelen

  • Een kaart integreren in je eigen webapplicatie
  • Bekend zijn met alle opties en mogelijkheden die de Google Maps API kaart biedt
  • Simpele informatie uit kaart kunnen halen

    NeeJa