Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Snel aan de slag met GPS en Landmeten

Door moderne ICT middelen kan tegenwoordig iedereen landmeten.

Deze eendaagse cursus is speciaal bedoeld voor nieuwkomers en geïnteresseerden die interesse hebben om in de geosector te gaan werken.

De cursus Snel aan de slag met GPS en landmeten duurt 1 dag van 9.00 tot 16.00 uur. In het kader van de actie  – heel Holland meet, iedereen kan het – bieden we deze cursus gratis aan.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door ROC Amsterdam en Boels Survey & Laser.

Omschrijving

Tijdens deze cursus gaat u met een GPS ontvanger nauwkeurig landmeten en op de bijbehorende tablet voert u extra gegevens in. 

Inhoud

GPS is voor veel mensen een zwarte doos waar een aantal getallen uit komen, maar wat stellen die getallen voor? Wie zegt dat die getallen kloppend zijn? En hoe goed zijn die getallen? Zijn ze betrouwbaar? Op deze vragen wordt tijdens de cursus antwoord gegeven.

Dagindeling

De cursus start met een uitleg over de oorsprong van GPS en vervolgens wordt toegelicht hoe GPS precies werkt. Vervolgens krijgt u uitleg over het Nederlands coördinatenstelsel waarin vrijwel alle geografische kaarten worden vastgelegd. Vervolgens wordt er gekeken naar de betrouwbaarheid en precisie van GPS. De deelnemers gaan vervolgens in groepjes van 2 naar buiten met een landmeetopdracht in de omgeving.

Leerdoelen

  • Na deze cursus is uw begrip wat landmeters doen kraakhelder geworden
  • U weet meer van de geosector en wat het onderdeeltje landmeten daarin betekent
  • Na de cursus bent u in staat om met GPS eenvoudige landmeetkundige metingen te doen
  • Wellicht heeft u voor u zelf bepaald of werken in de geosector iets voor u is en gaat u nog meer cursussen volgen of u gaat de mbo geodata en design doen


    ROC Amsterdam

    Snel aan de slag met GPS en Landmeten