Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online) , bij u in company 

Cursus: Snel aan de slag met GPS en Landmeten

Door moderne ICT middelen kan tegenwoordig iedereen landmeten.

De cursus Snel aan de slag met GPS en landmeten duurt 1 dag. In het kader van de actie  – heel Holland meet, iedereen kan het – bieden we deze cursus gratis aan.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door ROC Amsterdam en Boels Survey & Laser.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die voor het eerst gaan landmeten. U gaat met een GPS ontvanger nauwkeurig landmeten en op de bijbehorende tablet PC voert u extra gegevens in. GPS is voor veel mensen een zwarte doos waar een aantal getallen uit komen. Maar wat stellen die getallen voor? Wie zegt dat die getallen goed zijn? En hoe goed zijn die getallen? Zijn ze betrouwbaar? Op deze vragen wordt tijdens de cursus antwoord gegeven.

Inhoud

De cursus start met een uitleg over de oorsprong van GPS en vervolgens wordt toegelicht hoe GPS precies werkt. Vervolgens krijgt u uitleg over het Nederlands coördinaten stelsel waarin vrijwel alle geografische kaarten worden vastgelegd. Vervolgens wordt er gekeken naar de betrouwbaarheid en precisie van GPS.  De deelnemers gaan vervolgens in groepjes van 2 naar buiten met een landmeetopdracht in de omgeving. 

Leerdoelen tijdens deze cursus:

 • Na de cursus bent u in staat om met GPS op uw werk eenvoudige landmeet-, en terrein-inwinningsprojecten uit te voeren. Landmeters inhuren van landmeetkundige bureaus is niet altijd nodig.
 • Snel aan de slag op uw project? Apparatuur nodig? We kunnen, na deelname aan deze cursus,  met hoge kortingen en met online support, GPS ontvangers aan u verhuren
 • Inschrijven


  ApeldoornOnline

  Groepen

  Heeft u team vaak (zijdelings) met landmeters en geo-informatie te maken dan kan deze ook leerzaam en ook leuk zijn voor uw hele team.

  Wellicht heeft u ook interesse in:

  Snel aan de slag met GPS en Landmeten