Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Het gebruik van ArcGIS voor hydrologie

Omschrijving

Deze cursus brengt je van een complete beginner tot een gebruiker die gemakkelijk basisfuncties in ArcGIS kan uitvoeren. In deze cursus ArcGIS voor hydrologie leert u aan de ene kant de basisconcepten van GIS, het uitvoeren van de belangrijkste functies, het gebruik van geoprocessing tools en het exporteren naar AutoCAD, en aan de andere kant de hydrologische taken, zoals het berekenen van stroomrichting en stroomaccumulatie, stroomlijnafbakening, stroomsegmenten en stroomgebieden, ruimtelijke verbinding met stroomgebieden en kaartlay-out met elementen. Werk zij aan zij met de videopresentatie en stel gerust vragen als u iets niet begrijpt.

ArcGIS is een geografisch informatiesysteem (GIS) voor het werken met kaarten en geografische informatie die wordt beheerd door het Environmental Systems Research Institute (Esri). Het wordt gebruikt voor het maken en gebruiken van kaarten, het verzamelen van geografische gegevens, het analyseren van in kaart gebrachte informatie, het delen en ontdekken van geografische informatie, het gebruik van kaarten en geografische informatie in een reeks toepassingen en het beheren van geografische informatie in een database.

Het systeem biedt een infrastructuur voor het beschikbaar maken van kaarten en geografische informatie in een hele organisatie.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Ja, ik wil deze MOOC doen

 

    Wellicht heeft u ook interesse in: