Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Hyperspectrale beeldclassificatie met Orfeo Toolbox

Omschrijving

Orfeo Toolbox is open-source software voor beeldverwerking met remote sensing. Het project is in 2006 geïnitieerd door de Franse ruimtevaartorganisatie en is in volle ontwikkeling. De software wordt vrijgegeven onder een gratis licentie; een aantal medewerkers buiten CNES neemt deel aan de ontwikkeling en integratie in andere projecten. Het is mogelijk om hyperspectrale beeldclassificatie met Orfeo uit te voeren, daar waar deze cursus over gaat. Het belangrijkste kenmerk van ORFEO Toolbox is dat het behalve open source ook een van de snelste teledetectiesoftware is. De code is zeer goed geoptimaliseerd en u kunt zeer snel grote hoeveelheden gegevens verwerken. De korte leercurve maakt het ideaal voor starters, terwijl de API- en uitvoerbare structuur het ook ideaal maakt voor ervaren gebruikers.

Deze cursus is een eenvoudige, to the point, korte tutorial over het gebruik van enkele basisfuncties van ORFEO Toolbox om hyperspectrale beeldclassificatie uit te voeren en in het algemeen over de classificatie van teledetectiebeelden. Het doel van deze cursus is om u snelle instructie te geven over het gebruik van de ORFEO Toolbox om een classificatieproces uit te voeren.

Alle algoritmen van Orfeo ToolBox (OTB) zijn toegankelijk via Monteverdi, QGIS, Python, de command line of C ++. Monteverdi is een eenvoudig te gebruiken visualisatietool met de nadruk op hardware accelerated rendering voor beelden met hoge resolutie. Hiermee kunnen eindgebruikers enorme onbewerkte beeldproducten visualiseren en toegang krijgen tot alle applicaties in de toolbox. OTB is beschikbaar op Linux, macOS en Windows. Het is community-gedreven, uitbreidbaar en zeer uitgebreid gedocumenteerd. Orfeo ToolBox is geen black box, zeker niet na deze cursus!