Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Hyperspectrale teledetectie vanaf het begin

Omschrijving

Er zijn talloze aardobservatiesatellieten die in een baan om de aarde draaien en enorme hoeveelheden gegevens produceren. Gegevens die moeten worden verwerkt, geanalyseerd en waardevolle informatie die moet worden geëxtraheerd. Deze online cursus voor hyperspectrale teledetectie wordt aanbevolen voor iedereen die met hyperspectrale gegevens en beelden wil werken.

Aardobservatiesatellieten of Remote Sensing-satellieten bevatten payloads (sensoren) die delen of de hele aardbol op verschillende golflengten (spectrale banden) vastleggen. De focus van de cursus ligt op de hyperspectrale optische teledetectie.

Deze cursus helpt u de belangrijkste concepten van hyperspectrale beelden te begrijpen en hoe u ze in uw dagelijkse werk kunt plaatsen. Na een snelle introductie over teledetectie en hyperspectrale beeldvorming gaan we verder met de verschillende toepassingen die hyperspectrale gegevens gebruiken. In de kern van de cursus raakt u vertrouwd met de belangrijkste verwerkingsconcepten en -technieken die worden toegepast op hyperspectrale gegevens. Vier belangrijke verwerkingsworkflows worden geanalyseerd:

U krijgt uitgebreide schriftelijke documentatie om de gepresenteerde concepten en methoden verder te bestuderen.

Leerdoelen tijdens deze cursus: