Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Inleiding tot geografische datavisualisatie

Omschrijving

Deze cursus geografische datavisualisatie laat je kennismaken met de basisideeën van de visualisatie van georuimtelijke gegevens.

Inleiding tot de cursus geospatiale gegevensvisualisatie bevat onderwerpen die een breed begrip van ruimtelijke gegevensvisualisatie omvatten. U leert wat datavisualisatie is en waarom het belangrijk is voor geospatiale professionals in de eenentwintigste eeuw. Het verschil tussen data en informatie wordt besproken alsook de vier belangrijkste stappen voor het creëren van een goede datavisualisatie. Attributen worden veel besproken omdat ze de belangrijkste factor zijn in technieken voor gegevensclassificatie. Mappingmethoden en basisregels voor het ontwerpen van kaarten komen aan bod als onderdeel van de traditionele cartografielessen. Voor het volgen van deze cursus heeft u een basiskennis nodig van GIS, vector- en rastergegevens, geometrie en attributen.

De weg om een ​​expert te worden in GIS en cartografie begint door te weten hoe u uw georuimtelijke gegevens kunt visualiseren. Leer hoe u de juiste boodschap doorgeeft met uw kaarten!

Leerdoelen tijdens deze cursus: