Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Leer de basis van ArcGIS Desktop 10.x

Omschrijving

Deze videocursus is een walkthrough van de Environmental Systems Research Institute (ESRI) ArcGIS 10.x-software. U raakt zo snel bekend met de basis van ArcGIS Desktop 10.x.
ArcGIS is een geografisch informatiesysteem (GIS) voor het werken met kaarten en geografische informatie. Het wordt gebruikt voor het maken en gebruiken van kaarten, het verzamelen van geografische gegevens, het analyseren van in kaart gebrachte informatie, het delen en ontdekken van geografische informatie, met behulp van kaarten en geografische gegevens. Deze videocursus is zo gestructureerd dat u gemakkelijk vertrouwd raakt met de software. Gedurende de gehele cursus worden gratis vector- en rastergegevens gebruikt.
ArcGIS is een geografisch informatiesysteem (GIS) voor het werken met kaarten en geografische informatie die wordt beheerd door het Environmental Systems Research Institute (Esri). Het wordt gebruikt voor het maken en gebruiken van kaarten, het verzamelen van geografische gegevens, het analyseren van in kaart gebrachte informatie, het delen en ontdekken van geografische informatie, het gebruik van kaarten en geografische informatie in een reeks toepassingen en het beheren van geografische informatie in een database.
Het systeem biedt een infrastructuur voor het beschikbaar maken van kaarten en geografische informatie in een hele organisatie, in een gemeenschap en openlijk op internet.
Er is ook servergebaseerde ArcGIS-software als onderdeel van het ArcGIS Enterprise-product, evenals ArcGIS-toepassingen voor mobiele apparaten zoals telefoons en tablets. Extensies kunnen afzonderlijk worden gekocht om de functionaliteit van ArcGIS te vergroten.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Ja, ik wil deze MOOC doen

 

    Wellicht heeft u ook interesse in: