Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Leer de FOSS4G Stack: Spatial SQL met PostgreSQL/PostGIS

Omschrijving

Deze cursus Spatial SQL met PostgreSQL/PostGIS maakt deel uit van een volledig curriculum op basis van gratis en open source GIS-software en is een van de meest uitgebreide curricula over de FOSS4g-programma’s. Het curriculum is gegroepeerd in de categorieën Desktop-, Server- en Developeronderdelen van de FOSS4g-stack. In deze cursus leert u de meest populaire open source-database: Postgres 11. We beginnen met een basiskennis van PostgreSQL, introduceren PostGIS als een ruimtelijke plug-in en lossen ruimtelijke problemen op met SQL.

Deze cursus maakt gebruik van echte gegevens uit Tompkins County, New York en kan naadloos worden geïntegreerd met andere GISadvisor-cursussen die u QGIS, GDAL, Geoserver en Python zullen leren. U zult de mogelijkheden van SQL verkennen en werken met raster-, vector- en attribuutgegevens. Nog belangrijker: nadat u SQL en spatial SQL heeft geleerd, simuleert u enkele praktijkvoorbeelden van GIS-projecten en ruimtelijke analyse.

Of u nu SQL voor PostgreSQL en PostGIS moet leren voor uw werk, of u helemaal klaar wilt zijn om dat grote interview op FOSS4g af te handelen, deze cursus bereidt u voor op het werken met de ins en outs van SQL en spatial SQL, en geeft u zelfvertrouwen in het communiceren met andere GIS-experts.

Het curriculum is zo ontworpen dat u kunt beginnen met deze of een van de andere cursussen. Ze zullen naar elkaar verwijzen en omdat ze in hetzelfde geografische gebied werken, zullen alle cursussen dezelfde gegevens gebruiken. Terwijl u elke cursus doorloopt, zult u ervaring opdoen met alle verschillende delen van de FOSS4g stack.

Leerdoelen tijdens deze cursus: