Geo-ICT Training Center, Nederland organiseert maandelijks diverse cursussen in meerdere locaties

Meld u aan voor één van onze 200 CAD, GIS, Geodesie, ICT of Data-analyse cursussen in één van onze locaties (Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam).

Medewerker Landmeetkunde Matthijs van Egmond bij Geo-ICT Training Center, Nederland

Mijn naam is Matthijs van Egmond en ik woon in Zuidland. Via het Geo-ICT Training Center werk ik als landmeter en landmeetkundig rekenaar bij
advies- en ingenieursbureau RPS. Als landmeter sta je helemaal aan het begin van de keten van geografische data. Het inwinnen van data kan met verschillende instrumenten, waaronder een waterpasinstrument, GPS of een total station. Daarnaast gebruik ik ook een 3d-scanner om complexere situaties in kaart te brengen. Nadat ik een half jaar voornamelijk buiten heb gewerkt, verwerk ik nu de meetdata ook zelf.

Voordat ik begon bij RPS, heb ik eerst de Leergang Landmeetkunde bij Geo-ICT Training Center gevolgd. Dit gaf mij een goede basis om als landmeter aan de slag te gaan. Sinds maart 2018 volg ik de opleiding Geo-ICT bij Hogeschool NOVI. Ik heb altijd een grote interesse in geografie gehad en via deze weg zou ik mij hier verder in willen verdiepen. Ik vind het gaaf om te zien hoe de werkelijkheid wordt ingemeten en deze data vervolgens in een geografisch systeem wordt gebruikt. Bij RPS houd ik me bezig met het verwerken van 3D scans en ook met de verwerking van DTB en KernGIS voor Rijkswaterstaat.

Heb je interesse in landmeten of ben je benieuwd naar de verwerking van meetdata? Voor vragen kan je mij benaderen via LinkedIn.

Sluit Menu
×

Winkelmand