Geo-ICT Training Center, Nederland

200 cursussen, 20 online supports,

60 moocs, 30 trainees

Cursus: MicroStation 2D Basis

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

De cursus MicroStation 2D Basis duurt 3 dagen en kost €1095,-. In deze cursus leert u zelfstandig 2D-tekeningen op te zetten en te bewerken in de structuur van een werkomgeving. In de cursus wordt ingegaan op de commando’s van MicroStation waardoor inzicht wordt verkregen in de structuur en mogelijkheden van de software. U leert in deze cursus Microstation 2D Basis onder meer tekenen, arceren, bematen en printen.

Inhoud

Ten eerste zullen we kijken naar de verschillende muisfuncties en hoe we met de Accudraw moeten werken. Er komt een groot stuk schermbesturing bij kijken. Vervolgens gaan we kijken naar snapfuncties en gaan we kijken naar allerlei tekenfuncties. Daarna gaan we allerlei elementen modificeren en manipuleren. Bovendien zullen we deze elementen in verschillende lagen plaatsen en kunnen we waar mogelijk arceringen toevoegen. Wanneer een grote verscheidenheid aan elementen in de tekening te vinden is kan het handig zijn om op verschillende manieren selecties te maken in de tekening, dit zal dan ook de volgende stap zijn in deze cursus. Vervolgens bespreken we wat complexere onderwerpen. So kunnen we bijvoorbeeld werken met cellen, dit is een soort collectie van verschillende elementen. Ook kunnen we verschillende bestanden in Microstation laden om mee te werken, dit zijn zogenaamde reference files. Als laatste zullen we de verschillende tekeningen annoteren en plotten.

De Snel aan de Slag cursus is de eerste 2 dagen van deze basiscursus. In deze 3 daagse MicroStation 2D basiscursus worden alle teken, modify en manipulate functie uitgebreider behandeld.  Na deze cursus kan de cursist zelfstandig aan de slag als MicroStation tekenaar en u kunt de cursus MicroStation Gevorderd gaan volgen.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Bekend worden met de functie van MicroStation
  • Tekenen, arceren, bematen en printen
  • Functies in Microstation gebruiken

Voer de volgende code in: captcha