Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: MicroStation 2D Basis

Versie: MicroStation Connect  en MicroStation V8i.

De cursus MicroStation 2D Basis duurt 3 dagen en kost € 1095.

Omschrijving

In deze cursus leert u zelfstandig 2D-tekeningen op te zetten en te bewerken binnen de structuur van een werkomgeving. In de cursus wordt ingegaan op de commando’s van MicroStation, waardoor inzicht wordt verkregen in de structuur en mogelijkheden van de software. U leert in deze cursus onder meer tekenen, arceren, bematen en printen.

Inhoud

Ten eerste zullen we kijken naar de verschillende muisfuncties en hoe we met de Accudraw moeten werken. Hier komt een groot stuk schermbesturing bij kijken. Vervolgens gaan we kijken naar allerlei snap- en tekenfuncties. Daarna gaan we elementen modificeren en manipuleren. Bovendien zullen we deze elementen in verschillende lagen plaatsen en kunnen we waar mogelijk arceringen toevoegen. Wanneer een grote verscheidenheid aan elementen in de tekening te vinden is kan het handig zijn om op verschillende manieren selecties te maken in de tekening, dit zal dan ook de volgende stap zijn in deze cursus. Vervolgens bespreken we wat complexere onderwerpen zoals het werken met cellen. Een cel is een soort collectie van verschillende elementen. Ook kunnen we verschillende bestanden in Microstation laden om mee te werken, dit zijn zogenaamde reference files. Als laatste zullen we de verschillende tekeningen annoteren en plotten.

Cursus: MicroStation 2D Snel aan de slag is de eerste 2 dagen van deze basiscursus. In deze 3 daagse MicroStation 2D basiscursus worden alle teken-, modify- en manipulate functies uitgebreider behandeld. Na deze cursus kan de cursist zelfstandig aan de slag als MicroStation tekenaar en kunt u bovendien de Cursus: MicroStation 2D Gevorderd gaan volgen.

Dagindeling

Leerdoelen

  • Bekend worden met de functie van MicroStation.
  • Tekenen, arceren, bematen en printen.
  • Functies in Microstation gebruiken.

  • De cursisten kunnen werken met laptops van Geo-ICT Training Center maar mogen ook hun eigen laptop meebrengen.
  • De cursisten hebben zelf bij de leverancier, Bentley, een login waarmee ze gebruik kunnen maken van een MicroStation Licentie.
  • Dit hebben zij bij hun werkgever of toekomstige werkgever. Het kan ook zijn dat zij daarop vooruitlopend tijdelijk gebruik maken van een trial licentie.


    ContactlesOnline mee doen

    NeeJa