Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: MicroStation Rendering

Versie:  MicroStation Connect of MicroStation V8i

De MicroStation Rendering cursus duurt 2 dagen en kost €1095,excl. BTW.

Omschrijving

Renderen met MicroStation is uitermate interessant voor architecten, engineurs en CAD operators die betrokken zijn bij het maken van 3D-ontwerpen.

Inhoud

In deze cursus leert u de basisbeginselen van het renderen met MicroStation. Als voorkennis is MicroStation 3D Modeling vereist.         De onderwerpen die behandeld worden in deze cursus zijn: Camera’s, Materialen, Belichting, Omgeving instellen en Rendering. U leert effectief environment maps, sky cilinders en procedure texturen te gebruiken. Met het toepassen van fotorealistische materialen zoals water, glas, bomen, gras en steen kunt u effecten creëren zoals u ze buiten ziet. Met lichttechnieken kunt u een setting binnenshuis of buitenshuis nabootsen tijdens de dag, nacht, zonsopgang of zonsondergang. Ook kunt u uw eigen materialen gebruiken of geavanceerde belichtingstechnieken zoals raytracing en particle tracing leren.

Dagindeling

Dag 1

De cursus begint met een herhaling van de basisprincipes van MicroStation 3D Modeling. Na deze herhaling worden de verschillende functies die tijdens de cursus aan bod zullen komen gedemonstreerd en uitgelegd. Hierna gaat u zelf aan de slag met het ontwerpen van uw eigen project. Aan de hand van praktijkoefeningen onder begeleiding van de docent maakt u kennis met de verschillende technieken om uw 3D-ontwerp vorm te geven zoals  enviroment maps, sky cilinders en procedure texturen.

Dag 2

De tweede cursusdag bouwt u verder aan uw project. Op deze dag komt het toepassen van fotorealistische materialen aan bod en gaat u aan de slag met lichttechnieken. Later op de dag gaat u werken met uw eigen materialen en geavanceerde belichtingstechnieken zoals raytracing en particle tracing.

Leerdoelen

  • Basis principes leren kennen van renderen.
  • Verschillende technieken gebruiken.
  • Eigen materialen gebruiken.
Licenties:

  • De cursisten kunnen werken met laptops van Geo-ICT Training Center maar mogen ook hun eigen laptop meebrengen.
  • De cursisten hebben zelf bij de leverancier, Bentley, een login waarmee ze gebruik kunnen maken van een MicroStation Licentie.
  • Dit hebben zij bij hun werkgever of toekomstige werkgever. Het kan ook zijn dat zij daarop vooruitlopend tijdelijk gebruik maken van een trial licentie.

    NeeJa