Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: MicroStation VBA Programmeren

Versie: MicroStation Connect of MicroStation V8i

Omschrijving

De cursus MicroStation VBA Programmeren duurt 3 dagen en kost €1395,-. 

In deze MicroStation leert u de basisprincipes van het VBA programmeren in een Bentley omgeving. Voorkennis van MicroStation is vereist. Daarnaast is het handig als cursist al enige programmeerervaring heeft.

Inhoud cursus: MicroStation VBA Programmeren

U leert hoe u MicroStation V8 kunt aansturen vanuit Visual Basic-code door gebruik te maken van de MicroStation V8 ‘object classes’. Na afloop van deze cursus kan de cursist zelf eenvoudige VBA-applicaties maken en bestaande programma’s analyseren en aanpassen. We gaan ten eerste de VBA-ontwikkelomgeving instellen naar onze wensen. Waarna we eerst VBA code laten generen met de VB Generator. Vervolgens creëren en plaatsen we MicroStation V8-objecten met VBA, hier komen ook verschillende levels bij kijken. Binnen VBA is het relatief eenvoudig om een hele tekening te scannen op elementen waarnaar jij opzoek bent. Hier gaan wij wat dieper op in en maken we een kleine applicatie. Verder gaan we posities van elementen bepalen met locatiefuncties. Tot slot zullen we een eenvoudige applicatie omzetten van BASIC naar VBA en zullen we batchverwerking bespreken. Hiermee kunnen we verschillende handelingen verder automatiseren.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • De cursisten kunnen werken met laptops van Geo-ICT Training Center maar mogen ook hun eigen laptop meebrengen.
  • De cursisten hebben zelf bij de leverancier, Bentley, een login waarmee ze gebruik kunnen maken van een MicroStation Licentie.
  • Dit hebben zij bij hun werkgever of toekomstige werkgever. Het kan ook zijn dat zij daarop vooruitlopend tijdelijk gebruik maken van een trial licentie.

  • Inschrijven


    ContactlesOnline mee doen

    Wellicht heeft u ook interesse in: