Geo-ICT Training Center, Nederland

200 cursussen, 20 online supports,

60 moocs, 10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

Cursus: MicroStation VBA Programmeren

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

De cursus MicroStation VBA Programmeren duurt 3 dagen en kost €1050,-. 

Groepskorting: Indien u meerdere cursisten aanmeldt voor deze cursus geldt een korting van 25% op de 2e cursist, 50% op de 3e cursist en 75% op de 4e,5e,6e,7e en 8e cursist.

In deze MicroStation leert u de basisprincipes van het VBA programmeren in een Bentley omgeving. Als voorkennis is kennis als gebruiker van MicroStation vereist. Daarnaast is het handig als de cursist al enige programmeer ervaring heeft.

Inhoud

U leert hoe u MicroStation V8 kunt aansturen vanuit Visual Basic-code door gebruik te maken van de MicroStation V8 ‘object classes’. Na afloop van deze cursus kan de cursist zelf eenvoudige VBA-applicaties maken en bestaande programma’s analyseren en aanpassen. We gaan ten eerste de VBA-ontwikkelomgeving instellen naar onze wensen. Waarna we eerst VBA code laten generen met de VB Generator. Vervolgens creëren en plaatsen we MicroStation V8-objecten met VBA hier komen ook verschillende levels bij kijken. Binnen VBA is het reltief eenvoudig om een hele tekening te scannen op elementen waarnaar jij opzoek bent, hier gaan wij wat dieper op in en maken we een kleine applicatie. Verder gaan we posities van elementen bepalen met locatiefuncties. Op het laatst zullen we een eenvoudige applicatie omzetten van BASIC naar VBA en zullen we batchverwerking bespreken. Hiermee kunnen we verschillende handelingen verder automatiseren.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Microstation V8 aansturen vanuit VBA
  • Gebruik maken van object classes
  • Een VBA applicatie kunnen maken