Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: MongoDB Spatial

Deze eendaagse cursus MongoDB Spatial kost €795,- excl. BTW.

Omschrijving

In deze cursus MongoDB Spatial zal eerst gekeken worden naar GeoJSON. Dit dataformat lijkt enorm op het JSON-format met een aantal specifieke ruimtelijke attributen.

Inhoud

MongoDB is een NoSQL, opensource database die met JSON achtige data werkt. Data wordt opgeslagen in zogenaamde “documents” in plaats van de gebruikelijke tabellen. Met MongoDB zult u sneller kunnen ontwikkelen. Makkelijker kunnen “deployen” en makkelijker kunnen opschalen. Dit komt omdat MongoDB gebouwd is om met Big Data om te gaan en daarnaast ook flexibel is. Productiviteit kan verhoogd worden door het flexibele karakter van het document model, waar MongoDB gebruik van maakt. Aangezien vele applicaties gebruik maken van de Cloud is MongoDB de database om te gebruiken. Deze cursus is voor ontwikkelaars of beheerders die al enige ervaring hebben met MongoDB en zich verder willen verdiepen in de ruimtelijke mogelijkheden die het biedt. In het GeoJSON format kunnen verschillend types voorkomen. Daarna zal ingegaan worden op een aantal van deze types, denk hierbij aan punten, lijnen en polygonen. U zult verschillende van deze datatypes inladen en ook ruimtelijke analyses mee uitvoeren. Een groot aantal ruimtelijke analyse mogelijkheden zullen aanbod komen. Functies als geoWithin, geoIntersects en nearSpere zullen uitvoerig besproken en gebruikt worden in de cursus.

Dagindeling

De cursus begint met een presentatie waarin de basisprincipes van MongoDB en de mogelijkheden van GeoJSON worden beproken. Hierna worden de verschillende types besproken zoals punten, lijnen en polygonen. Na de presentatie gaat u zelf oefenen met het inladen van datatypes en het uitvoeren van ruimtelijke analyses. Ook wordt er geoefend met functies zoals geoWithin, geoIntersects en neaSpere.

Leerdoelen

  • U weet welke ruimtelijke datatypes er zijn
  • U kunt deze datatypes juist inladen
  • De ruimtelijke functies in MongoDB zijn duidelijk voor u
  • U weet hoe u analyses kunt uitvoeren op deze datatypes

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in: