Model Builder voor Big Data Processing

Cursusduur: 24 dagen

Als GIS-professional komen we elke dag GIS-problemen tegen waarin we grote datasets moeten verwerken. Overbodige taken komen vaak voor in GIS. Vooral als de studie verband houdt met milieu- of meteorologische wetenschappen. Bijvoorbeeld als een gebruiker MODIS dagelijkse gegevens van de afgelopen 20 jaar wil verwerken. Evenzo als de gebruiker Aerosol Optical Depth (AOD) of Precipitation-gegevens uit HDF / Netcdf-bestanden wil extraheren en duizenden bestanden moet verwerken. Deze problemen worden meestal opgelost door gebruik te maken van python, R-taal etc. Maar wat als de gebruiker het programmeren niet kent? ArcGIS Modelbouwer is dus een goede aanpak om grote GIS-datasets binnen enkele minuten te verwerken zonder voorafgaande kennis van programmeren. De gebruiker gaat ArcGIS-tools gewoon slepen en neerzetten in een grafische gebruikersinterface (GUI) en python-scripts ontwikkelen zich automatisch in de backend. In deze cursus werkt de gebruiker met ArcGIS Model Builder. De gebruiker zal verschillende oefeningen doen met betrekking tot MODIS-, AIRS-, LANDSAT-, grond- en vectorgegevens. De gebruiker begint met de basis van de modelbouwer en doorloopt verschillende rasterextractietechnieken uit HDF / Netcdf-bestanden. De gebruiker leert verschillende iteratietechnieken om big data te verwerken. Uiteindelijk zal de gebruiker natuurlijk een pro zijn in ArcGis Modelbouwer en big data-verwerking is geen probleem meer. De gebruiker zal efficiënt werken en de gegevensverwerking zal soepel verlopen. Dit alles zonder een enkele regel code.

Inschrijven MOOC


  Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

  Leerdoelen

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.