Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

MOOC: Multispectrale aardobservatietoepassingen met ESA Sentinel Application Platform

Omschrijving

Tijdens deze cursus ‘multispectrale aardobservatietoepassingen met ESA Sentinel Application Platform’ leert u hoe u de gegevens van COPERNICUS Sentinel-2 van ESA verwerkt met SNAP-software. Het doel van de cursus is om u in staat te stellen optische aardobservatietoepassingen te creëren. Om preciezer te zijn:

  1. Vegetatiekartering
  2. Mapping van brandgebied
  3. Chlorophyll Mapping
  4. Begeleide classificatie van landbedekking

zijn de belangrijkste toepassingen die bestudeerd worden. De Graph Builder module wordt tijdens de cursus veelvuldig gebruikt om workflows te creëren. Voorbeeld XML-workflowbestanden worden binnen de cursus verstrekt om u beter te helpen oefenen op uw eigen computer. Voorbeeld Sentinel-2-afbeeldingen zijn ook opgenomen in de cursus, zodat u de inhoud van de cursus rechtstreeks op uw computer kunt testen. Aan het einde van de cursus kunt u uw op blockchain gebaseerde digitale certificaat claimen om uw vaardigheden te bewijzen. Dit certificaat hoort bij de cursus, er zijn geen verborgen kosten.

Deze online cursus voor remote sensing is wat u nodig heeft om te leren hoe u Sentinel 2-satellietbeelden kunt verwerken!

Multispectrale aardobservatietoepassingen met ESA Sentinel

Leerdoelen tijdens deze cursus: