Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online) , bij u in company 

Cursus: Nvivo

Omschrijving

De cursus NVivo duurt 1 dag en kost € 695,–

In deze cursus leert u werken met NVivo. Dit is een kwalitatief software pakket voor het organiseren, managen en analyseren van kwalitatieve ongestructureerde data. Naast het analyseren van tekst biedt het pakket ook de mogelijkheid om foto’s, video en audio te analyseren.                   De kracht van NVivo is dat het de gebruiker ondersteunt met het doen van de analyse door inzicht en overzicht te geven, maar hierbij niet het analyseproces overneemt. De tool wordt gebruikt in verschillende sectoren zoals sociale wetenschappen, overheid, forensisch onderzoek en de gezondheidszorg. 

Inhoud cursus: NVivo

Deze cursus start met het bespreken van enkele basisconcepten die belangrijk zijn om te weten wanneer u met NVivo werkt. Aan de hand van een voorbeeldproject worden de interface, de hoofdfuncties en de verschillende tabbladen besproken. Vervolgens wordt de cursist door de verschillende fasen van een analyseproces geleid. 

Voor het opbouwen van een project leert de cursist eerst de data te importeren in het programma en hierop een eerste verkenning te doen. Afhankelijk van de onderzoeksmethode die wordt gehanteerd wordt vervolgens een boomstructuur opgebouwd vanuit de data (inductief) of vanuit de theorie (deductief). Hiermee leert de cursist overzicht en ordening in de geïmporteerde data aan te brengen. Tot slot wordt ook het opvragen van gegevens, visualiseren van data en het maken van memo’s behandeld in deze cursus. 

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens deze cursus:

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Inschrijven


    ContactlesOnline mee doen