Geo-ICT Training Center, Nederland organiseert maandelijks diverse cursussen in meerdere locaties. Bijna alle cursussen kunnen ook online gevolgd worden.

Meld u aan voor één van onze 200 CAD, GIS, Geodesie, ICT of Data-analyse cursussen in één van onze locaties (Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam).

Oracle Spatial Basis

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

De cursus Oracle Spatial Basis duurt 4 dagen en kost € 1795,-. Deze cursus behandelt de opslag, syntax en semantiek van de geometrische datatypes in Oracle. Oracle Database is een databasemanagementsysteem en het vlaggenschip van Oracle. Het is ook mogelijk om ruimtelijke data in deze database op te slaan. Dan spreken we ook wel van Oracle Spatial. Enige voorkennis met SQL is wenselijk. Zo kan je bijvoorbeeld de cursus SQL basis volgen.

Inhoud van de cursus

Deelnemers leren werken met Oracle’s native data type voor ruimtelijke data , SDO_GEOMETRY, en de geometrische primitieven die het ondersteunt. Verder wordt het mechanisme van ruimtelijke indexeren behandeld. Ook operatoren en functies met betrekking tot ruimtelijke queries, overlays en ruimtelijke analyses komen aan bod. De deelnemers leren geometrische primitieven ondersteund door SDO_GEOMETRY te modelleren en het laden van geodata in de database. Op een gevulde database worden vervolgens ruimtelijke queries  losgelaten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ruimtelijke operatoren. De deelnemers  leren ruimtelijke analyses te doen met ruimtelijke functies en procedures. Verder komen de volgende onderwerpen aan de orde: indexeren van ruimtelijke data, linear referencing, beschrijven van het Oracle Spatial modellen en de beschikbare coördinatenstelsels.

Leerdoelen van deze cursus

  • De cursist heeft een idee wat een relationale database inhoudt en kent de voor- en nadelen ervan
  • Je kan zelfstandig met Oracle Spatial aan de slag om ruimtelijke data in te laden en te veranderen
  • Je kan zelfstandig data beheren en bevragen

Voer de volgende code in: captcha

Sluit Menu
×

Winkelmand