Geo-ICT Training Center, Nederland organiseert maandelijks diverse cursussen in meerdere locaties. Bijna alle cursussen kunnen ook online gevolgd worden.

Meld u aan voor één van onze 200 CAD, GIS, Geodesie, ICT of Data-analyse cursussen in één van onze locaties (Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam).

PL/SQL Programmeren

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

De cursus PL/SQL Programmeren duurt 3 dagen en kost € 1395,-. In een Oracle-omgeving neemt SQL een belangrijke plaats in. Naast bijzonder krachtige eigenschappen heeft deze taal echter ook een aantal tekortkomingen. Deze tekortkomingen kunnen in de praktijk met een derde generatie taal wel worden opgelost. De derde generatie taal die bij uitstek geschikt is voor gebruik in een Oracle-omgeving, is PL/SQL.

Inhoud:

Met PL/SQL kan veel extra functionaliteit aan een systeem worden toegevoegd. Hierbij behoud het systeem zijn volledige portabiliteit. De taal is toe te passen in Oracle Developer client-applicaties maar ook in de Oracle-server zelf.  Met PL/SQL-programma’s kunnen procedures, functies, packages en triggers in de database worden opgeslagen. Bij een juist gebruik nemen de onderhoudbaarheid, functionaliteit, beveiliging en performance van een systeem toe.

De concepten en de syntax van PL/SQL worden in de vorm van een workshop behandeld, dat wil zeggen dat 60% van de tijd  besteed wordt aan het maken van opgaven en de overige 40% aan uitleg en demonstraties. De volgende onderwerpen komen aan de orde: structuur en syntaxis, runtime errors, bulk-bewerkingen, collections,  cursors query’s, PL/SQL-objecten zoals procedures, functies, packages en triggers.

Leerdoelen van deze cursus:

  • De cursist kan zelfstandig PL/SQL programmatuur schrijven
  • Je bent bekend met de belangrijkste PL/SQL concepten
  • De cursist kan de geleerde concepten toepassen in zijn of haar programmatuur

Voer de volgende code in: captcha

Sluit Menu
×

Winkelmand