Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

PL-SQL Programmeren cursus

De cursus PL-SQL Programmeren duurt 3 dagen en kost € 1695,- excl. BTW. Basiskennis SQL is een vereiste.

Omschrijving

De cursist leert de Programming Language (PL) SQL toe te passen in de Oracle omgeving.

Inhoud 

Met PL/SQL kan veel extra functionaliteit aan een systeem worden toegevoegd. Hierbij behoud het systeem zijn volledige portabiliteit. De taal is toe te passen in Oracle Developer client-applicaties maar ook in de Oracle-server zelf.  Met PL/SQL-programma’s kunnen procedures, functies, packages en triggers in de database worden opgeslagen. Bij een juist gebruik nemen de onderhoudbaarheid, functionaliteit, beveiliging en performance van een systeem toe. De concepten en de syntax van PL/SQL worden in de vorm van een workshop behandeld, dat wil zeggen dat 60% van de tijd besteed wordt aan het maken van opgaven en de overige 40% aan uitleg en demonstraties. De volgende onderwerpen komen aan de orde: structuur en syntaxis, runtime errors, bulk-bewerkingen, collections,  cursors query’s, PL/SQL-objecten zoals procedures, functies, packages en triggers.

Dagindeling

Dag 1:

De cursus begint met een presentatie over de functies en mogelijkheden van de PL-SQL. U leert hoe deze taal is opgebouwd en op welke principes deze is gebaseerd. Hierna gaat u aan de slag met oefeningen om deze basisprincipes onder de knie te krijgen.

Dag 2:

Op de tweede cursusdag gaan we aan de slag met het schrijven van programmatuur. U leert de beste manieren om te werken met PL-SQL aan de hand van diverse oefeningen.

Dag 3:

Op de laatste dag worden de complexere functies van PL-SQL behandelt en weet u uw weg in het programma gemakkelijk te vinden. Na afronding van de cursus kunt u vaardig en zelfstandig met PL-SQL werken.

 

Leerdoelen

  • De cursist kan zelfstandig PL/SQL programmatuur schrijven
  • De cursist is bekend met de belangrijkste PL/SQL concepten
  • De cursist kan de geleerde concepten toepassen in zijn of haar programmatuur

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in:

    •