Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: PostGIS en PostGreSQL

De cursus PostGIS en PostGreSQL duurt 3 dagen en kost €1095,- excl. BTW. Als voorkennis is basiskennis van SQL gewenst.

Omschrijving 

In deze cursus leert u een PostGreSQL database in te richten en hoe daarin geografische data kan worden opgeslagen. 

Inhoud 

Het is de opensource tegenhanger van onder andere Oracle Spatial databases. Steeds meer organisaties kiezen voor de voordelige open source oplossing. Net als Oracle Spatial bied het de mogelijkheid om ruimtelijke data op te slaan.  De volgende onderwerpen komen aan de orde: verschillen met Oracle, aansluiting met QGIS, werken met pgAdmin, laden van shapefiles en CSV-bestanden, maken van spatial queries, filteren, presenteren en combineren van data, import/export, werken met ODBC ( Open DataBase Connectivity). Tijdens deze cursus gaat u een database aanmaken en vullen en vervolgens gaat u met GIS deze data raadplegen en bewerken.

Dagindeling

Dag 1

De cursus begint met een introductie. Hierin wordt uitgelegd wat functie en mogelijkheden van PostGIS zijn, wat het verschil is met Oracle en de aansluiting met QGIS. Hierna wordt het begin van de eigen database gelegd. Er wordt geleerd hoe bestanden, zoals shapefiles en CSV-bestanden, ingeladen kunnen worden en hoe de het programma in elkaar zit.

Dag 2

Op deze dag gaan wordt de database verder uitgebouwd. Er zal worden gewerkt met het maken van spatial queries en zal worden geoefend met het filteren, presenteren en combineren van data.

Dag 3

Op deze dag wordt de database afgerond. Er wordt geoefend met het importen en exporteren van data en er gaat gewerkt worden met ODBC (Open Database Connectivity). Met de data die u in de database heeft verwerkt, gaat er in QGIS gewerkt worden.

Na afloop van de cursus hebben de cursisten elk een eigen database gemaakt en weten hoe zij hiermee kunnen werken.

Leerdoelen

  • De cursist heeft een idee van de mogelijkheden van PostGIS en kent globaal de verschillend met Oracle Spatial.
  • Je kunt zelfstandig een PostGIS database opbouwen, bevragen en beheren.

Wellicht heeft u ook interesse in:

    NeeJa