Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Python Geospatial

Deze tweedaagse cursus Python Geospatial kost € 1095,- excl. BTW.

Omschrijving

Tijdens deze cursus zullen we ons vooral gaan focussen op de geografische Python zoals shapely, geopandas, rasterio en geojson.

Inhoud 

Python is onder de programmeertalen een van de groteren tegenwoordig. Door het opensource karakter van de taal gebruiken vooral webdevelopers en wetenschappers Python voor verschillende handelingen. Python en geografische informatie gaan al lange tijd hand in hand. ArcGIS, een van de meest gebruikte GIS (Geografisch Informatie Systemen) gebruikt Python als scripting taal. Ook andere GIS programma’s gebruiken Python. Denk daarbij bijvoorbeeld aan QGIS. Deze cursus biedt een mogelijkheid om meer te weten te komen over de ruimtelijke mogelijkheden binnen Python (Python Geospatial). De basiscursus Python is een goede voorbereiding op de cursus Python Geospatial. Enige ervaring met geografische data is gewenst, maar niet noodzakelijk. Na enige introductie in al deze modules zullen we geografische data gaan inladen en verder analyseren. Het zal snel duidelijk worden dat de mogelijkheden onbegrensd zijn. We zullen met zowel vector- als rasterdata werken om verschillende ruimtelijke analyses uit te voeren en te visualiseren.

Dagindeling

Dag 1

De cursus begint met een introductie om te basis te leggen. Hier zal worden uitgelegd wat de mogelijkheden van Python Geospatial zijn en hoe dit in de praktijk kan worden toegepast. Hierna worden de interface en de functies uitgelegd en wordt er gewerkt met het inladen van data. Hierna wordt er een begin gemaakt met het analyseren van data.

Dag 2

Op de tweede cursusdag wordt er verder gebouwd op de kennis die de eerste dag is opgedaan. Er zullen uitgebreidere analyses gedaan worden. Hierna zullen de manieren om data te visualiseren aan bod komen.

Leerdoelen

  • De cursist is bekend met veel van de ruimtelijke bibliotheken op het gebied van ruimtelijke data in Python
  • De cursist kan veel geografische bibliotheken binnen Python gebruiken
  • De cursist kan geografische data visualiseren en analyseren

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in: