Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

Cursus: Python Geospatial

Omschrijving

Deze tweedaagse cursus Python Geospatial kost € 995,-. 

Python is onder de programmeertalen een van de groteren tegenwoordig. Door het opensource karakter van de taal gebruiken vooral webdevelopers en wetenschappers tegenwoordig python voor verschillende handelingen. Python en geografische informatie gaan al lange tijd hand in hand. ArcGIS, een van de meest gebruikte GIS (Geografisch Informatie Systemen) gebruikt python als scripting taal. Ook anders GIS gebruiken python, denk bijvoorbeeld aan QGIS. Deze cursus biedt een mogelijkheid om meer te weten te komen over de ruimtelijke mogelijkheden binnen python (Python Geospatial). De basiscursus python is een goede voorbereiding op de cursus Python Geospatial. Enige ervaring met geografische data is gewenst maar niet noodzakelijk.

Inhoud Cursus: Python Spatial

Tijdens deze cursus zullen we ons vooral gaan focussen op de geografische bibliotheken die beschikbaar zijn voor python. De bibliotheken die we het meest gaan gebruiken zijn: shapely, geopandas, rasterio en geojson. Na enige introductie in al deze modules zullen we geografische data gaan inladen en verder analyseren. Het zal snel duidelijk worden dat de mogelijkheden onbegrensd zijn. We zullen met zowel vector als raster data werken om verschillende ruimtelijke analyses uit te voeren en te visualiseren.

Leerdoelen tijdens deze cursus:

  • Inschrijven

    Cursus volgen in ApeldoornCursus Online volgen


    Groepskorting

    Indien u meerdere cursisten aanmeldt voor deze cursus geldt een korting van 25% op de 2e cursist, 50% op de 3e cursist en 75% op de 4e, 5e, 6e ,7e en 8e cursist.

    Wellicht heeft u ook interesse in: