Geo-ICT Training Center, Nederland organiseert maandelijks diverse cursussen in meerdere locaties. Bijna alle cursussen kunnen ook online gevolgd worden.

Meld u aan voor één van onze 200 CAD, GIS, Geodesie, ICT of Data-analyse cursussen in één van onze locaties (Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam).

Python Geospatial

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

Deze tweedaagse cursus Python Geospatial kost € 995,-.  Python is onder de programmeertalen een van de groteren tegenwoordig. Door het opensource karakter van de taal gebruiken vooral webdevelopers en wetenschappers tegenwoordig python voor verschillende handelingen. Python en geografische informatie gaan al lange tijd hand in hand. ArcGIS, een van de meest gebruikte GIS (Geografisch Informatie Systemen) gebruikt python als scripting taal. Ook anders GIS gebruiken python, denk bijvoorbeeld aan QGIS. Deze cursus biedt een mogelijkheid om meer te weten te komen over de ruimtelijke mogelijkheden binnen python (Python Geospatial). De basiscursus python is een goede voorbereiding op de cursus Python Geospatial. Enige ervaring met geografische data is gewenst maar niet noodzakelijk.

Inhoud

Tijdens deze cursus zullen we ons vooral gaan focussen op de geografische bibliotheken die beschikbaar zijn voor python. De bibliotheken die we het meest gaan gebruiken zijn: shapely, geopandas, rasterio en geojson. Na enige introductie in al deze modules zullen we geografische data gaan inladen en verder analyseren. Het zal snel duidelijk worden dat de mogelijkheden onbegrensd zijn. We zullen met zowel vector als raster data werken om verschillende ruimtelijke analyses uit te voeren en te visualiseren.

Na deze cursus:

  • Bent u bekend met veel van de ruimtelijke bibliotheken op het gebied van ruimtelijke data in python
  • Kunt u veel van deze bibliotheken gebruiken om geografische data in te laden
  • Kunt u geografische data visualiseren en analyseren

Voer de volgende code in: captcha

Sluit Menu
×

Winkelmand