Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: QGIS Landschappen

De cursus QGIS Landschappen duurt 2 dagen, kost € 895,- excl. BTW en is bedoeld voor alle medewerkers van de Landschappen.

Omschrijving

Tijdens deze cursus geven wij u een overzicht van de mogelijkheden van QGIS. Als voorkennis komt de cursus QGIS Intro van pas, maar dat is niet noodzakelijk.

Inhoud 

De QGIS plugins van Landschappen worden geïnstalleerd. In het A5 cursusboekje worden diverse oefeningen uitgelegd voor zowel beginnende als de meer ervaren QGIS gebruikers. De oefeningen zijn gebaseerd op data en werkwijzen bij Landschappen. Na de cursus bent u in staat het geleerde direct toe te passen in uw werk. We hebben deze cursus bij het Utrechts Landschap meerdere malen gegeven.

Dagindeling

Dag 1

De cursus begint met een presentatie waarbij de basiskennis van QGIS wordt herhaald. U leert werken met de functies van QGIS aan de hand van diverse opdrachten. Hierna leert u hoe u de plugins van Landschappen installeert en hoe u met deze dat kunt werken. U maakt opdrachten die gericht zijn op het werk binnen Landschappen.

Dag 2

Op de tweede cursusdag gaat u aan de slag met de geavanceerde functies van QGIS. Ook is er op deze dag veel ruimte voor inbreng van de cursisten. Aan de hand van uw vragen kan de docent de cursus en opdrachten aanpassen.

Leerdoelen

  • Werken met de Landschappen plugin
  • Werken met data

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in: